Skip content en ga naar navigatie
 • Ecotoerisme in zicht

  Ello Mobile, 13 juni 2016

  wwf_smallOlivia, Charles-Albert en hun éénjarige dochter Fleur hebben zich goed geïnstalleerd in Malebo, waar het WWF-onderzoekscentrum en de projectbasis ligt. Zij is projectleider en hij wetenschappelijke onderzoeker. Op 2 uur van het centrum ontmoet het koppel elke morgen de ‘trackers’: de dorpelingen die opgeleid zijn om de bonobo’s te volgen. Zo nemen ze poolshoogte van de situatie in Congo.

 • In het spoor van de bonobo's

  Ello Mobile, 16 juni 2015

  Spoor bonobos klein In het woud van Nkala en Mpelu in Congo worden de bonobo’s al een hele tijd voorbereid op ecotoerisme. Zo wordt hun wel en wee bestudeerd door onderzoekers en de zogenaamde ‘trackers’ of ‘spoorzoekers’. Deze ex-jagers uit naburige dorpen zijn heel vertrouwd met de apenfamilie en weten hun nesten vaak op te sporen.

 • Bonobo's stilaan klaar voor ecotoerisme

  Ello Mobile, 19 juni 2014

  Mensapen die spontaan dicht bij mensen komen uit nieuwsgierigheid? Het lijkt misschien een broodjeaapverhaal, maar het is de realiteit in het woud van Nkala in Congo. WWF huist er sinds 2006 met een natuurbehoudproject om bonobo’s te beschermen en de ‘schattige beestjes’ worden er tot in detail bestudeerd!

 • WWF maakt Congo en bonobo's warm voor ecotoerisme

  Ello Mobile, 05 november 2013

  Goed nieuws uit Congo! De sensibiliseringsacties van WWF werpen er duidelijk hun vruchten af. De lokale inwoners van het Malebo-territorium raken er stilaan van overtuigd dat de bonobo’s die er leven, beschermd moeten worden. Stropers die uit zijn op het bush meat worden bestraft. En de bonobo’s worden voorbereid op ecotoerisme.

 • De bonobo's zijn een bedreigde diersoort

  Ello Mobile, 15 oktober 2013

  Het leefgebied van de bonobo's ligt in het Congobekken, in de Democratische Republiek Congo (DRC). Bonobo's leven meer bepaald in de provincie Equateur, in de noordelijke helft van het land, net onder de 'bocht' van de Congo-rivier. Daar zijn ze te vinden in verschillende habitats.

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten