Skip content en ga naar navigatie
 • Fairphones voor de eerste keer in voorraad

  Ello Mobile, 06 november 2014

  Fairphone, dat ethisch zakendoen als leidraad heeft, kwam vorig jaar aan zijn startkapitaal van meer dan 7 miljoen euro door crowdfunding. In mei 2013 was het doel nog om 5.000 eerlijke toestellen te verkopen. De belangstelling voor de verantwoorde telefoon bleek zo groot, dat de eerste productie werd uitgebreid naar 25.000 toestellen.

 • Ello op de opening van de Sociale Innovatiefabriek

  Ello Mobile, 07 oktober 2013

  Onder de slogan 'Innovatie waar iedereen bij wint' is Ello vandaag te gast op de opening van de Sociale Innovatiefabriek in Les Halles des Tanneurs in Brussel.

 • Phonebloks als alternatief

  Ello Mobile, 30 september 2013

  Duurzaamheid is een hip begrip en daar doen wij graag aan mee. Tegelijkertijd leven we in een wegwerpmaatschappij. De Nederlander Dave Hakkens bedacht het concept van een telefoon die bestaat uit losse, inwisselbare blokken. Een nieuwe telefoon die je niet hoeft weg te gooien als hij kapot is, maar waar je heel simpel onderdelen van kunt vervangen. Aangepast aan persoonlijke voorkeur en tegen verspilling.

 • Fairphone gaat in productie

  Ello Mobile, 20 augustus 2013

  Fairphone in productieWe hebben al eerder geschreven over deze smartphone van conflictvrije grondstof, eerlijke winst en open software. En hij is nog steeds te bestellen! Via crowdfunding heeft Fairphone de grens van 5.000 bestellingen bereikt, het minimum dat nodig was om met de productie te starten.

 • De FairPhone: conflictvrije grondstof, eerlijke winst en open software

  Ello Mobile, 05 oktober 2012

  fairphoneFairPhone is 's werelds eerste collectieve, non-profitontwikkelaar van eerlijke mobiele telefoons. Bij FairPhone ligt het ontwikkelingsproces precies waar dat hoort te liggen: in handen van gebruikers. Na de sim-kaart met een hart, binnenkort dus ook de eerste gsm met een hart?

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten