Skip content en ga naar navigatie
 • Averbode Bos en Hei: op een zucht van voltooiing

  Ello Mobile, 25 juli 2011

  averbode kleinDe natuurherstelwerken in Averbode Bos & Heide worden stilaan afgerond. Het gebied heeft een grondige opknapbeurt gekregen en de resultaten zijn er duidelijk zichtbaar. Maar wat leeft er nu allemaal in het natuurgebied?

 • Averbode ziet het bos weer door de bomen

  Ello Mobile, 09 maart 2011

  zwaluwHet grote natuurherstelproject in Averbode Bos & Heide nadert stilaan haar climax. Alle zones ontwikkelen zich tot mooie landschappen, heidestruikjes verschijnen hier en daar en de schapen verheugen zich er op om te grazen in de open zones. Er is de afgelopen maanden en jaren bergen werk verzet. En dat zie je: Averbode Bos & Heide is nu een aangename plek om te vertoeven met een leuke afwisseling tussen bos, heide en duinen.

 • Halfweg de natuurherstelwerken

  Ello Mobile, 06 augustus 2010

  PI_natuurpunt_2010_08Binnen een jaartje keert de rust eindelijk weer helemaal terug in het natuurdomein van Averbode. Tegen juli 2011 lopen de natuurherstelwerken immers op hun einde. Maar niet getreurd, vandaag kan je al de eerste tekenen van het herstel gaan bewonderen: frisse heidestruikjes, spontaan verschijnende vennetjes en de terugkomst van talrijke diersoorten.

 • Natuurpunt geeft Averbode meer groeikansen

  Ello Mobile, 20 november 2009

  Averbode bosIn het kader van het Europese Life-project en het Vlaamse natuurinrichtingsproject voeren Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) samen herstelwerken in Averbode bos. En die werken schieten erg goed op ...

 • De fase van restauratie

  Ello Mobile, 06 maart 2008

  Het project zit in een fase van restauratie. Net zoals bij de restauratie van een kathedraal geldt: tijdelijk kijk je naar de stellingen, maar daarna is het des te mooier!

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten