Skip content en ga naar navigatie
 • Dal van de Grensmaas straks 70 hectare groter

  Ello Mobile, 13 december 2016

  LL_smallDe kronkelende Maas, grindpartijen met zeldzame dynamische natuur, prachtige bloementapijten, ruigtekruiden, wilgenstruweel en ooibossen… Je ziet het allemaal in het Natuurreservaat Dal van de Grensmaas, een levendig milieu waar tal van zeldzame soorten welig tieren.

 • Grote grazers zijn geen knuffeldieren

  Ello Mobile, 26 april 2016

  LL_smallIn verschillende natuurgebieden van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw zorgen grote grazers voor het natuurbeheer. Konik-paarden, Galloway- en Schotse hooglandrunderen zijn zelfredzame rassen die het hele jaar door zelf hun eten vinden. Doordat mensen de dieren voederen, aaien of knuffelen, kunnen ze tegen hun natuurlijke gedrag in opdringerig worden of andere bezoekers bijten. En dat wil de vzw liever voorkomen. Daarom start ze een preventiecampagne met ludieke posters aan de klaphekjes van de natuurgebieden.

 • Topnatuur langs de Maas

  Ello Mobile, 03 november 2015

  LIM-kleinLangs de Grensmaas zet de vereniging Limburgs Landschap zich al tientallen jaren in voor de bescherming, het beheer en herstel van de unieke riviernatuur: natuur zoals die ooit was. Boordevol biodiversiteit, wild en kleurenpracht!

 • Wat realiseerde Limburgs Landschap in 2014?

  Ello Mobile, 30 juni 2015

  LL_smallHoe was het gesteld met het Limburgse Landschap in 2014? Dat leest u hieronder in een samenvatting van het jaaroverzicht van onze partner.

 • Minder afval en méér groen in Limburg

  Ello Mobile, 04 november 2014

  Limburg_thumbWie tussen Lanaken en Kinrooi woont, heeft er vast al iets van gemerkt: de bedding van de Maas is er verbreed om overstromingen te vermijden. Fijn, maar er is natuurlijk meer. Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw werkt er actief mee aan de inrichting van een 2500 ha groot natuurgebied, RivierPark Maasvallei. Door grote stukken land weer terug te geven aan de natuur én door zwerfafval aan te pakken, zien we zelfs zeldzame diersoorten zoals bevers terugkeren aan de Limburgse waterkanten!

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten