Skip content en ga naar navigatie
 • Waar reed de Medibus naartoe in 2015?

  Ello Mobile, 21 maart 2016

  medibus_smallDe Medibus rijdt 5 keer per week uit in Brussel. Hij parkeert aan stations, kraakpanden of op straat, en vorig jaar ook in het Maximiliaanpark bij de honderden vluchtelingen. Het mobiele kabinet biedt medische zorg en probeert daklozen, druggebruikers of mensen zonder papieren in contact te brengen met het zorgsysteem.

 • Medibus draait overuren

  Ello Mobile, 25 september 2015

  DvdW_kleinDokters van de Wereld, de internationale medische ngo, zette begin september zijn tenten op in het Brusselse Maximiliaanpark. Maar ook het mobiele kabinet – bij de Ello-fans beter bekend als de Medibus – voerde er dag in dag uit tientallen consultaties uit.

 • Wat doet Dokters van de Wereld in België?

  Ello Mobile, 10 juli 2015

  DvdW_smallIn 2014 hielpen de vrijwilligers van onze partner ‘Dokters van de Wereld’ bijna 5000 mensen in eigen land: van diabetici op zoek naar insuline tot en met kankerpatiënten die in een portaal overnachten. De MediBus die Ello mee sponsort, is maar één van de vele initiatieven die we hier op een rij zetten:

 • De Medibus houdt halt

  Ello Mobile, 02 maart 2015

  medibus_smallEen dokterspraktijk op wielen die de hele stad doorkruist? Dat is de Brusselse Medibus. Een team van vrijwilligers rijdt sinds november 2013 rond met een camper om de meest kwetsbare Brusselaars een hart onder de riem te steken. Ze staan in voor verzorging, opvang, preventie en noodhulp. Meer weten over dit goede Ello-doel?

 • 'De eerste stap is gezet!'

  Ello Mobile, 18 maart 2014

  Met een 50-tal paramedische verzorgingen en 400 aparte bedelingen van steriel injectiemateriaal op 4 maanden tijd kunnen we de Brusselse Medibus gerust een succes noemen. Het mobiele, medische kabinet brengt de hulp rechtstreeks naar daklozen en druggebruikers, die zo opnieuw vertrouwen krijgen in het Brusselse zorgsysteem. En dat met de hulp van Ello!

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten