Skip content en ga naar navigatie
 • Op naar een lokale landbouw in Senegal

  Ello Mobile, 26 juli 2016

  Solidagro_smallVoedselzekerheid is een basisrecht voor iedereen. Dat vindt ook Solidagro: de ngo zet zich actief in om een lokale, duurzame landbouw in het zuidelijk halfrond te bevorderen. Zo ook in Senegal. Hoe stellen de Senegalese boeren het vandaag?

 • Partnerorganisaties in Senegal in de kijker

  Ello Mobile, 10 mei 2016

  partners_smallSenegal behoort tot de groep van minst ontwikkelde landen ter wereld. De meerderheid van de bevolking is er actief in de landbouwsector, waar er heel weinig te verdienen valt. Overal op het platteland heerst armoede. Daarom trekken veel mannen weg uit de dorpen. De situatie lijkt hopeloos.

 • Wat realiseerde Solidagro in Senegal?

  Ello Mobile, 22 maart 2016

  senegal_smallSlecht afgesloten waterputten, vervuild door loslopend vee. Rudimentair gebouwde of ontbrekende toiletten. Besmet drinkwater dat leidt tot ziekte of kindersterfte. In Senegal zijn de watervoorzieningen erbarmelijk. Solidagro startte er daarom in 2014 een nieuw waterproject.

 • Solidagro start sensibilisatiecampagne in Senegal

  Ello Mobile, 03 maart 2015

  solidagro_small2014 was de start van ons drinkwaterproject in Senegal. In de regio Fatick wil Solidagro in 20 dorpen een betere toegang tot drinkwater en hygiëne. Want begin 2014 is de sanitaire situatie er slecht aan toe. Door de ellendige, hygiënische omstandigheden is het drinkwater vaak besmet en leidt het tot ziektes, die zelfs kindersterfte als gevolg hebben.

 • Jaaroverzicht 2013 Solidagro

  Ello Mobile, 20 augustus 2014

  De jaarlijks weerkerende hongerperiode in West-Afrika was voor de landbouwersgezinnen in 2013 gelukkig minder extreem dan in 2012 dankzij een betere oogst. Cashewnoten blijven veruit de belangrijkste bron van inkomsten voor de boeren, maar de waarde ervan daalt. Terwijl boeren in Guinnee-Bissau bijvoorbeeld in 2005 nog één zak rijst konden ruilen tegen één zak cashewnoten, moesten ze in juni 2013 al 2 zakken cashewnoten neertellen. De binnenlandse rijstproductie dekt de rijstconsumptie van de gezinnen maar voor 55%. Dit maakt de boeren extreem kwetsbaar.

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten