Skip content en ga naar navigatie

Op naar een lokale landbouw in Senegal

26jul2016

Solidagro_largeVoedselzekerheid is een basisrecht voor iedereen. Dat vindt ook Solidagro: de ngo zet zich actief in om een lokale, duurzame landbouw in het zuidelijk halfrond te bevorderen. Zo ook in Senegal. Hoe stellen de Senegalese boeren het vandaag?

Agro-ecologische landbouw

De Senegalese regering ziet de industriële landbouw nog steeds als oplossing voor de voedselproblemen in het land. Samen met plaatselijke partnerorganisaties, zoals AGRECOL/Afrique, promoot Solidagro het agro-ecologische alternatief.

Anders gezegd: een lokale, duurzame landbouw is de enige weg naar voedselzekerheid. En die zal er beetje bij beetje komen: zo werden intussen al in 10 Gambiaanse en Senegalese dorpen boomkwekerijen gestart.

Landbouw in vrouwenhanden

Sinds 2014 moedigt Solidagro ook vrouwen aan om eigen productiegronden te bezitten. Eind 2015 kregen al 25 vrouwengroepen in Gambia en Senegal een nieuwe eigendomsakte toegekend. Zo kunnen ze de lokale groenteteelt in eigen handen nemen.

Daarnaast zijn verschillende vrouwenorganisaties intussen erkend als officiële federaties. 10.000 vrouwen krijgen op die manier de nodige steun bij de commercialisering van groenten.

Wil jij de lokale landbouw in Senegal een duwtje in de rug geven?
> Steun dit project met Ello Mobile

Meer weten over de realisaties van Solidagro?
> Lees het jaarverslag van 2015

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten