Skip content en ga naar navigatie

Medibus draait overuren

25sep2015

DvdW_grootDokters van de Wereld, de internationale medische ngo, zette begin september zijn tenten op in het Brusselse Maximiliaanpark. Maar ook het mobiele kabinet – bij de Ello-fans beter bekend als de Medibus – voerde er dag in dag uit tientallen consultaties uit.

Verzorging en medische begeleiding

Het Maximiliaanpark, rechtover de Dienst Vreemdelingenzaken, werd de voorbije weken overspoeld door honderden vluchtelingen. Volwassenen én kinderen bleven er wachten tot ze aan de beurt kwamen om zich te laten registreren als kandidaat-vluchteling. Ondertussen werden ze opgevangen door tientallen vrijwilligers. Zo zorgde het team van Dokters van de Wereld ervoor dat de asielzoekers dag én nacht werden verzorgd en medisch begeleid.

Sanitair noodplan

Heel wat van de slachtoffers kampte met spier- en huidaandoeningen door het dagenlang op de vlucht zijn. Maar ook verwondingen door mishandeling of infecties aan de luchtwegen werden behandeld in de Medibus. Daarnaast stelde Dokters van de Wereld ook een sanitair noodplan op. Er werden containers geleverd met toiletten, douches en lavabo’s.

Help jij helpen?

Nog elke dag komen er vluchtelingen toe in ons land en is er hulp nodig. Om onze partner én de vluchtelingen een hart onder de riem te steken stortte Ello vervroegd € 10.000 van de winst van 2015 aan dit project. Ook jij kan helpen met een gift voor de meest urgente middelen. Alvast bedankt!

> Doe vandaag een gift

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten