Skip content en ga naar navigatie

Mobile School wint Europese Burgerprijs 2016

12sep2016

congo

Mobile School is een sociale onderneming die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen. Ze bouwen mobiele scholen en trainen straathoekwerkers overal ter wereld om met die scholen aan de slag te gaan. Alle materialen en spelen zijn gericht op het versterken van eigenwaarde en identiteit, het ontdekken van talenten en het empowered worden.

Momenteel rijden er 43 mobiele scholen in 24 landen, verspreid over vier continenten: Latijns-Amerika, Azië, Afrika en Europa.

Mobile School krijgt de Europese Burgerprijs voor zijn inzet voor straatkinderen in Europa. In 2006 startte de eerste samenwerking met een Europees project in Roemenië. Daarna volgden nog andere mobiele scholen in Polen (3), Griekenland (2), Duitsland, Albanië en Spanje. Met de nieuwe school die naar Patras in Griekenland vertrekt, zullen er vanaf nu 10 mobiele scholen zijn in Europa. In totaal hebben de Europese mobiele scholen al meer dan 57.000 contacten met straatkinderen gerealiseerd. Gezien de groeiende nood in Europa, zullen er hier in de nabije toekomst nog meer mobiele scholen rondrijden.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten