Skip content en ga naar navigatie

Blije gezichten in Kinshasa

27jul2016

SOS_jaar_largeZoveel mogelijk weeskinderen aan een beter leven helpen. Dat was de doelstelling bij de opening van het SOS kinderdorp in Kinshasa, intussen alweer vier jaar geleden. Of de resultaten er mogen zijn? Uit het jaarverslag van 2015 blijkt in ieder geval van wel.

Een beter leven voor 150 weeskinderen

150 kinderen kunnen intussen rekenen op de liefde en zorg van een toegewijde SOS moeder. 24 op 24 staat ze paraat om zo’n 10 kinderen een echte thuis te geven. Zo kunnen ze naar hartenlust gewoon weer kind zijn.

Naar school én naar de dokter

Naast een warme thuis krijgen de kinderen ook de kans om kwaliteitsvol onderwijs te volgen. Elke dag gaan ze naar school, samen met andere kinderen uit de buurt. Inmiddels nemen 293 kinderen er dagelijks plaats achter hun lessenaar.

Zijn ze ziek? Dan kunnen ze terecht in het SOS medisch centrum. Met 3.500 medische diensten per jaar een noodzakelijk en geslaagd initiatief.

Minder armoede

Ook voor families uit de omgeving is SOS Kinderdorpen een stevige steunpilaar. De organisatie helpt hen om armoede de rug toe te keren, door een beroep aan te leren of een kleine handelszaak te starten.

Solidariteit is daarbij van groot belang: dorpelingen worden aangemoedigd de krachten te bundelen in landbouwgroepen en spaarkassen.

En de toekomst?

SOS Kinderdorpen zit allesbehalve stil. In 2016 krijgt het familieversterkende project van SOS Kinderdorpen een nieuwe naam: Nzinga Nzinga. Met die nieuwe naam wil de organisatie nu ook ecologische doelstellingen nastreven. Want ook onze planeet kan een helpende hand wel gebruiken.

Wil jij de weeskinderen in Kinshasa aan een thuis helpen?
> Steun dit project met Ello Mobile

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten