Skip content en ga naar navigatie

2015: alweer een steen verlegd

18jul2016

g3w_largeWerken voor Geneeskunde voor de Derde Wereld is een roetsjbaan van emoties. ’s Morgens ben je verontwaardigd over het onrecht in de wereld. In de namiddag verheug je je om één van de kleine successen en overwinningen. In het jaarverslag van 2015 lees je ook meer over de realisaties, die Ello sponsort.

Strijd voor toegankelijke gezondheidszorg

Al verschillende jaren voeren de partners van Geneeskunde voor de Derde Wereld in de Filipijnen campagnes om de privatisering van gezondheidszorg een halt toe te roepen. Duizenden Filipino’s en Filipina’s nemen actief deel aan deze campagnes.

In 2015 wou de Filipijnse regering het enige publieke orthopedisch ziekenhuis van Manilla privatiseren. Gezondheidswerkers, activisten uit volksorganisaties en zelfs de ziekenhuisdirecteur stonden op de barricade om daar een stokje voor te steken. Met succes!

Overwinning op twee grote mijnbouwbedrijven

De Filipijnen hebben een rijke ondergrond vol ertsen en mineralen. Buitenlandse ontginningsbedrijven zien hier veel opportuniteiten en kunnen daarbij op de steun van de Filipijnse regering rekenen. Ze gaan roekeloos hun gang, zonder respect voor mens of milieu.

De partners van G3W voerden samen met lokale gemeenschappen acties. Ze organiseerden wegblokkades en manifestaties. Masada Mines en King Resource Mining Company moesten buigen voor de eisen van de actievoerders. Een opsteker voor de volksbeweging die de strijd tegen grootschalige mijnbouw in de regio voortzet.

Wil jij deze acties van onze partners in de Filipijnen steunen?
>Steun dit project met Ello Mobile

Meer lezen over de realisaties van G3W?
>Lees het jaarverslag van 2015

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten