Skip content en ga naar navigatie

Een drukke (na)zomer voor de Mobile School-projecten

26okt2016

mobileschool_largeHet was dan wel zomervakantie, maar bij Mobile School hebben ze allesbehalve stilgezeten. Hun trainers reisden maar liefst twee keer af naar Latijns-Amerika. Ze gaven er workshops aan hun partnerorganisaties in Mexico, Argentinië en Chili.

In juli startte een gloednieuw mobiele-schoolproject in Mexico City. De straathoekwerkers van partnerorganisatie Yolía Niñas de la Calle A.C. werden er twee weken lang een intensief getraind. Intussen kennen ze de Mobile School-modules op hun duimpje en trekken ze er twee keer per week de straat mee op. Hun enthousiaste doelpubliek: de kinderen van lokale marktkramers.

Constante follow-up en ondersteuning

Van Mexico City trokken de trainers naar Querétaro om er een follow-uptraining te geven aan Alimentos para la Vida. Zij werken met kinderen en jongeren die de klok rond op straat leven. Dat is dan ook meteen hun voornaamste leef- en leeromgeving. Het team geeft al vier jaar lang een zestal wekelijkse sessies met de mobiele school op drie verschillende locaties. In deze video geeft Elizabeth, één van de lokale straathoekwerkers, tekst en uitleg over de context van deze unieke wijk.

¡Hola! Chile

In Buenos Aires sloeg Mobile School twee vliegen in één klap. Met de follow-uptraining spijkerden ze er de knowhow van de lokale partnerorganisatie, Legión de la Buena Voluntad én van de Chileense partnerorganisatie Cidets bij. Beide organisaties werken al meer dan 9 jaar met de mobiele school en hebben dus al heel wat expertise opgebouwd. Straathoekwerkers van beide teams ontwikkelden samen nieuwe activiteiten met het materiaal van Mobile School. Die werden meteen daarna op straat uitgeprobeerd, mét succes. Meer is er niet nodig voor een extra energieboost die het project alive and kicking houdt. Behalve uw enthousiaste steun via Ello Mobile, natuurlijk.

Mobile School helpen om nog meer straatkinderen een betere toekomst te geven?
> Steun dit project met Ello Mobile

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten