Skip content en ga naar navigatie

Wat realiseerde ADPM dankzij Ello vorig jaar?

03aug2015

adpm_largeOnze partnerorganisatie ADPM wil Palestijnse kinderen in de Libanese vluchtelingenkampen een betere toekomst geven. Dankzij de steun van Ello kregen vorig jaar 61 kinderen van 6 tot 12 jaar kwaliteitsvolle buitenschoolse opvang. 54 vroegtijdige schoolverlaters ouder dan 13 volgden de technische opleiding van kapper, elektricien en loodgieter.

En dat is nog maar een begin … We zorgden er ook voor dat de Palestijnse kinderen in de vluchtelingenkampen weer echt kind mochten zijn. Ze konden deelnemen aan allerlei sportactiviteiten, kunstateliers en ludieke animaties zoals scouts, sport, muziek, zomerkampen. En ze kregen toegang tot alle nodige medische zorg en opvoedkundige programma’s.

De partner van ADPM

Voor de realisatie van deze programma’s ter plaatse werkt de Belgische ngo ADPM al jaren samen met Beit Atfal Assumoud, of The National Institution of Social Care And Vocational Training. Deze organisatie werd opgericht in 1976 om weeskinderen te helpen. Vandaag de dag biedt ze ondersteuning aan Palestijnse en andere vluchtelingen in Libanon.

Van sport tot kunst

De hulpprogramma’s van Beit Atfal Assumoud zijn heel veelzijdig en gericht op de individuele sociale gezondheid van kinderen en hun onderwijsbehoeftes. Ze kunnen er deelnemen aan culturele programma’s (kunst, literatuur, muziek), sport, educatieve projecten, zomerkampen …

Wil jij samen met onze partner ADPM een toekomst geven aan Palestijnse vluchtelingen?
> Word snel Ello en steun dit project.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten