Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: Sam Daniëls

15jun2015

Sam Daniëls groot Onze kersverse Ello-held kreeg het ecologisch en sociaal bewustzijn met de paplepel mee. Niet verwonderlijk dat hij dus voor Ello kiest én zijn baas kon overtuigen om alle werknemers te laten bellen met Ello. Alleen al daarvoor verdient Sam een heldenstatus …

Naam: Sam Daniëls
Leeftijd: 26
Woonplaats: Heverlee
Beroep: Bouwvakker bij Daservicio, een aannemer die ecologische isolatiesystemen plaatst
Hobby: Badminton, alle soorten spelletjes

Hoe heb je Ello leren kennen?

Een vriend heeft me erover verteld. Het concept sprak me wel aan, dus ben ik de site gaan bezoeken. Daarna heb ik me aangesloten.

Waarom koos je voor Ello?

Als je een gsm hebt, hoort daar een provider bij. Als ik dan kan kiezen tussen een bedrijf dat winst nastreeft of een organisatie die de winst in sociale en ecologische projecten investeert, is de keuze snel gemaakt.

Welk project steun je en waarom?

Momenteel steunen wij (iedereen van Daservicio is ondertussen aangesloten bij Ello) een viertal projecten, geselecteerd door mijn moeder. Zij heeft meer dan tien jaar ervaring in ontwikkelingssamenwerking en verdiept zich sinds enkele jaren in de sociale economie.

Vroeger koos ik voor binnenlandse projecten die met natuur te maken hebben. Natuur in België en vooral Vlaanderen is schaars en zou beter beschermd moeten worden.
Daarnaast steunde ik ook buitenlandse scholingsprojecten. Ik vind onderwijs de beste manier waarop mensen zich kunnen ontplooien en hun eigen lot in handen kunnen nemen.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Nee. Ik bel, sms en surf zoveel ik wil. Dat leidt soms tot hogere rekeningen dan verwacht, maar dat maakt voor mij niet uit, wetende dat het geld voor iets positiefs gebruikt wordt.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ik heb me altijd al veel van sociale ongelijkheid en ecologische uitbuiting aangetrokken. Mijn beide ouders zijn daar al lang mee bezig en ik heb dat meegekregen als kind. Zelf probeer ik daarom bewuster te consumeren: ik koop groenten en fruit van het seizoen en liefst afkomstig uit België en buurlanden … Maar om echt verandering te brengen moet je het groter zien. De volgende stap voor mij was: werken in een bedrijf dat bijna uitsluitend ecologische materialen en systemen gebruikt: iets waar ik volledig achtersta.
Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk ‘Avaaz’ te steunen. Dat is een drukkings- of lobbygroep. Zij proberen regeringen en grote bedrijven onder druk te zetten om ecologische en sociale maatregelen te nemen. Of om net niet een bepaalde niet-sociale of on-ecologische beslissing te nemen.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Nog geen vrienden, omdat de tarieven iets hoger liggen dan bij andere providers. Wel heb ik het bedrijf waarvoor ik werk kunnen overhalen om over te schakelen naar Ello. Dit betekent, mezelf bijgeteld, zes personen.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Een telefoontje van Barak Obama dat hij, in overleg met Noorwegen en Rusland, heeft besloten om alle boringen naar olie in de Noord- en Zuidpool te verbieden. Voor altijd. En als we dan toch bezig zijn, dit uit te breiden naar alle soorten ontginningen.

Ook zoals Sam je ecologisch en sociaal bewustzijn laten spreken? Ontdek onze projecten en zoek het passende tarief met onze simulator.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten