Skip content en ga naar navigatie

Mobile School op de evenaar

27apr2015

Mobile School groot

Quito en Ibarra: 2 prachtige, koloniale steden in Ecuador. Eén van de landen van Zuid-Amerika met het meest armoede. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Naar school gaan is er voor veel kinderen niet bij. Gelukkig zijn er de mobiele schooltjes …

Sinds enkele jaren hebben Quito en Ibarra een mobiele school. De lokale partner Fe y Alegria is er actief en wordt sinds 2011 ondersteund door de vzw Mobile School. Naast de mobiele school en 300 educatieve spelen stelt Mobile School ook een aanbod van coaching en trainingsworkshops ter beschikking van de lokale straathoekwerkers. In maart trokken 2 van onze trainers naar Ecuador voor een follow-up bezoek.

Elke dag op stap in Ibarra

In Ibarra werkt Fe y Alegria sinds 2011 met de mobiele school in twee buurten van de wijk Alpachaca: Santa Teresita en Azaya. Onder leiding van Mónica en Charito trekt de mobiele school er bijna dagelijks op uit. Om dit elke dag te verwezenlijken, rekenen ze op een groep vrijwilligers uit de hoogste graad van hun eigen scholengemeenschap en op enkele moeders uit de wijk.

Elk kind zijn eigen verhaal

In Quito is een ander team van Fe & Alegria drie keer per week aanwezig op de Plaza de 24 de Mayo, in het centrum. De wijk rond dit plein is berucht om zijn prostitutie en drugs. Kinderen staan er alleen hun mannetje terwijl hun ouders aan het werk zijn, drugs gebruiken of zich prostitueren om te overleven. De broertjes A. en G. bijvoorbeeld hangen er rond met hun bende en hebben nauwelijks nog contact met hun familie. Toch zijn de jongens altijd van de partij als de mobiele school er is.

Ontsnappen aan de harde realiteit

Met de mobiele school hebben kinderen de kans om enkele uren te ontsnappen aan de harde realiteit. Ze komen terecht op een plek waar er ruimte is om te spelen en waar ze zich thuis kunnen voelen. Bijna dagelijks staat een team van lokale vrijwilligers en straathoekwerkers klaar naast de mobiele school om de kinderen met open armen te ontvangen.

100 % Mobile School spirit

In maart werden de nieuwe straathoekwerkers en vrijwilligers in Ecuador 10 dagen lang opgeleid om de school en educatieve spelen ten volle te benutten. En niet enkel zij leerden bij: ook de Mobile School trainers konden op hun beurt leren van de positieve ingesteldheid en creativiteit van straathoekwerkers én kinderen. Een duidelijke 100 % Mobile School-spirit in Ecuador!

Wil jij de vzw Mobile School verder zien groeien?
> Word Ello en kies voor dit project

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten