Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: John Hontelez

26apr2015

John grootNoem een milieuvereniging en onze Ello-held heeft er een lidkaart van op zak. Toen Ello Mobile werd opgericht was hij er als de kippen bij. Maar hij steunt ook nog een reeks andere milieuvriendelijke en sociale initatieven. Dames en heren, we hebben een held van formaat!

Naam: John Hontelez
Leeftijd: 61
Woonplaats: Ukkel
Beroep: Chief Advocacy Officer Forest Stewardship Council International
Hobby: fietsen

Hoe heb je Ello leren kennen?

Weet ik niet meer. Ik ben al bij Ello sinds januari 2007, dus vlak na de oprichting.

Waarom koos je voor Ello?

Ello is anders dan de grote providers op de markt. Die zijn opgezet om aandeelhouders te spekken, en de klant en het personeel zijn er slechts pionnen op een schaakbord. Ik vond het een slimme vondst om op deze moderne manier geld te verzamelen voor positieve projecten.

Bij Ello zijn geeft ook rust: ik hoef niet constant te kijken of er geen betere aanbiedingen zijn dan de provider die ik heb, wetende dat Ello wellicht niet de goedkoopste of meest flitsende is, maar een provider bij wie ik gewoon thuishoor.

Wat me ook motiveert is dat als ik vragen heb, ik meestal direct een echte persoon aan de lijn krijg. Geen computer die eerst 5 vragen stelt en me dan voor een minuut of tien in de wacht zet met een half gebroken muziekbandje. Je krijgt echte antwoorden, wordt teruggebeld, krijgt een e-mail, en een recente ervaring: er wordt echt moeite gedaan om een probleem op te lossen.

Welk project steun je en waarom?

Ik steun een project voor weeskinderen in Kinshasa. Een prima keuze, al zeg ik het zelf! Ik had indertijd ook het Natuurpunt-project in Sumatra aangeklikt, maar dat is blijkbaar voldoende gesteund nu.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Nee, ik bel of sms echt niet meer omdat het bij Ello is. Ik gebruik mijn telefoon voor 95% voor mijn werk (nu Forest Stewardship Council, voorheen Europees Milieubureau), dus moet ik geen geintjes uithalen, vind ik.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ik werk voor de Forest Stewardship Council. Een wereldwijde organisatie voor het behoud en goed beheer van bossen. Daarvoor was ik vanaf mijn zestiende in de milieubeweging eerst in Nederland, vanaf 1986 wereldwijd. Ik begon als vrijwilliger, maar in 1979 werd dat mijn beroep.

Privé probeer ik er het beste van te maken. Ik spring zuinig om met electriciteit en verwarming, en ik heb geen auto maar een Cambio-abonnement. Ik koop overwegend biologische, ecologische of fair trade producten of producten met het Milieukeur of FSC-label. Organisch afval eindigt als compost in mijn eigen tuin, en ik vermijd plastic zakken in de winkel. Bij het aankopen van apparatuur raadpleeg ik Test-aankoop, en dan vooral de milieu- of energiekenmerken (waar ze trouwens nog veel meer aan zouden kunnen doen). Dan ben ik nog lid van Groen Links en Milieudefensie (in Nederland), Natuurpunt en de Fietserbond, donor van Artsen Zonder Grenzen, Amnesty International, Oxfam en Unicef.

Maar ik zondig ook hoor! Voor mijn werk zit ik uren per maand in het vliegtuig, en ook bij het kiezen van een vakantiebestemming hou ik geen rekening met het broeikaseffect.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Tja, daar moet ik bescheiden zijn. Mijn vrouw, mijn beste vriend hier in België, en wellicht nog hier en daar iemand.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Dat ik vanaf nu van al mijn kwaaltjes genezen zou kunnen worden.

Ook bewust met het milieu bezig net zoals John?
> Word Ello en steun één van onze milieuvriendelijke projecten

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten