Skip content en ga naar navigatie

Gabriela op de barricade in 2014!

17apr2015

gabriela large

2014 in het teken van heropbouw

In november 2013 raasde de tyfoon Haiyan over de Filipijnen. De ramp liet een spoor van vernieling achter. Miljoenen Filipijnen belandden dakloos op straat. De verwaarlozing van die Haiyan-slachtoffers door de regering gaf Gabriela nieuwe energie. Samen met andere lokale organisaties zetten ze een nationale campagne op om de toegang tot gezondheidsdiensten voor slachtoffers mogelijk te maken.

Privatisering ziekenhuizen schaadt gezondheid

Daarnaast bleef Gabriela ook actief werken aan een nationale campagne tegen de privatisering van openbare ziekenhuizen. Door het uitbesteden van publieke ziekenhuizen aan de commerciële sector, wil men besparen op overheidsuitgaven. In 2014 kon Gabriela met haar campagne al de privatisering van 2 ziekenhuizen tegenhouden.

Op straat voor meer vrouwenrechten

In 2014 werden 16 nieuwe, lokale afdelingen van Gabriela opgericht, elk met hun eigen vrouwelijke leiders en leden. Daarnaast werd er een project opgestart om psychosociale steun te geven aan slachtoffers van rampen. En er bestaat ook een steun- en herstelproject voor vrouwen, meisjes en kinderen.

Op 14 februari 2015 organiseerde Gabriela de ‘One Billion Rising’: een wereldwijde campagne die geweld tegen vrouwen en meisjes aanklaagt. Gabriela neemt de organisatie van de Filipijnse editie in handen, en sluit zo aan bij 207 andere landen over heel de wereld. In 2015 was het centrale thema 'Revolutie': alleen al in de Filipijnen kwamen enkele duizenden vrouwen op straat om al dansend te protesteren tegen de onderdrukking en het geweld tegen vrouwen.

In dit filmpje zie je wat 'Rise for Revolution' betekent voor deze Filipijnse vrouwen.

What is your REVOLUTION?Share it with us! Join us on February 14 for the One Billion Rising for Revolution!

Posted by GABRIELA | A National Alliance of Women on Wednesday, February 4, 2015

Wil jij graag steunen via Ello Mobile? Lees meer op de projectpagina.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten