Skip content en ga naar navigatie

Strategie voor Frans-Guyana

09sep2014

Frans-Guyana, u zegt? Jawel, Guyane Française (om het te onderscheiden van zijn Engelstalige naamgenoot Guyana) is het Zuid-Amerikaanse land waar de eerste nieuwe exploratie-expeditie van onze Mobile School zal plaatsvinden. Exploratie-expeditie? Jawel, alweer een nieuw woord in het Mobile School jargon. Waar uiteraard een woordje uitleg bij hoort.

Sinds enige tijd werken we bij Mobile School aan een strategie om onze partnerorganisaties op een nog betere manier te begeleiden, en in eerste instantie om de juiste partners te vinden. Deze beslissing volgde na een uitvoerige bevraging van onze partners, waarin ze om frequentere opvolgingsbezoeken voor de straathoekwerkers vroegen. Door regelmatigere coaching kunnen deze sneller hun werk met de mobiele school optimaliseren en zo hun impact op straatkinderen vergroten. Deze coachings- en trainingsmomenten willen we nu al vanaf de exploratiefase aanvatten.

In deze fase beogen we immers een tweeledig doel. Aan de ene kant pogen we een beter beeld te krijgen van de organisaties die met ons aan de slag willen gaan, om te ontdekken of een goede samenwerking tot de mogelijkheden behoort. Aan de andere kant willen we meteen onze impact op straatkinderen vergroten: door coaching en training over o.a. straathoekwerk, het belang van spel en project management, worden de straathoekwerkers gesterkt in hun capaciteiten en kan hun werk met de kinderen nu al verbeterd worden. De partnerorganisatie krijgt zo ook de mogelijkheid om aan den lijve te ondervinden hoe we werken en of ze een mogelijke samenwerking zien zitten. Op deze manier creëren we met dit eerste bezoek een win-win situatie voor beide partijen.

In Frans-Guyana zullen we deze nieuwe strategie uittesten bij de gemeentelijke dienst Développement Social Urbain (DSU) van Rémire-Montjoly, op een boogscheut van de hoofdstad Cayenne. Zij groeperen verschillende verenigingen die zich inzetten voor kinderen en jongeren met een problematische thuis- of schoolsituaties waardoor ze uren- en dagen lang op straat rondhangen. Naast educatieve activiteiten, bezoeken in de quartiers en ander sociaal werk willen ze nu ook straathoekwerking opzetten, bij voorkeur met de mobiele school.

Als na deze exploratie-expeditie effectief wordt beslist om met de DSU in zee te gaan, wordt de opstart van het mobiele school-project gepland. Korter dan de vroegere implementatiemissie, zal dit bezoek bestaan uit trainingen en werk op straat. Uiteraard kreeg ook deze missie een nieuwe naam. Maar hoe die luidt is een verrassing voor de volgende keer.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten