Skip content en ga naar navigatie

Mooie schoolcijfers uit Kinshasa

23sep2014

Heb jij al kennisgemaakt met het SOS Kinderdorp Kinshasa? Moet je zeker doen: het is één van de vele mooie projecten die we dankzij jou kunnen steunen mét een schitterend resultaat. We kregen net de rapportcijfers van het afgelopen half jaar te zien. En we staan te blinken van fierheid. Blijf dus bellen en doe zo voort!

150 SOS-kinderen

Met zoveel zijn ze, de kinderen die in het SOS Kinderdorp Kinshasa een nieuwe thuis hebben gevonden. De 72 meisjes en 78 jongens gaan samen met nog eens 100 kinderen uit de lokale gemeenschap naar de SOS Kleuter- of Basisschool.

242 vaccinaties

In februari voerde het medisch centrum in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid een massale vaccinatiecampagne uit. In totaal werden er 242 kinderen tussen 0 en 10 jaar gevaccineerd tegen levensgevaarlijke ziekten.

1 maand atletiektraining

Talenten zijn er om ontwikkeld te worden. Daarom organiseerde de Congolese Atletiek Federatie in mei een aantal trainingssessies voor de SOS-kinderen en hun vriendjes uit de omgeving. Wie weet, hebben we wel een toekomstige Olympische kampioen gevonden!

2 belangrijke gasten

Op 16 juni was het de internationale dag van het Afrikaanse kind. De SOS-kinderen uit Kinshasa mochten de burgemeester en een vertegenwoordiger van het Ministerie van Onderwijs ontmoeten. Ze gaven hen een dik pak huiswerk over kinderrechten mee...

171 ondersteunde families

Het SOS Familieversterkend programma helpt kwetsbare families om een degelijk inkomen te vergaren, zodat ze beter voor hun kinderen kunnen zorgen. 79 mannen en vrouwen werden al rechtstreeks geholpen, en 92 anderen uit 24 gezinnen werden er onrechtstreeks beter van. We blijven heel hard verder werken om nog meer mensen te bereiken.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten