Skip content en ga naar navigatie

Ello Mobile in de bres voor Palestijnse vluchtelingen

08aug2014

Bij ons in België spreekt het voor zich. Heb je je middelbaar achter de rug, dan ga je in veel gevallen verder studeren. In Libanon is dat minder evident. Daarom slaan ADPM en Ello Mobile de handen in elkaar om jonge schoolverlaters in de Palestijnse vluchtelingenkampen een professionele opleiding te bieden.

Meer leergierige vluchtelingen geholpen

De Belgische ngo ADPM werkt al jaren samen met de lokale partner Beit Atfal Assumoud, een organisatie die in elk vluchtelingenkamp vertegenwoordigd is en er de mensenrechten behartigt. In 2013 werden er opmerkelijk méér jongeren opgeleid dan de jaren ervoor: vooral vluchtelingen uit Syrië die hun kansen op de arbeidsmarkt willen verhogen.

Welke opleidingen in de aanbieding?

In de centra van Beit Atfal Assumoud binnen de vluchtelingenkampen worden er intensieve technische opleidingen gegeven gedurende 6 maanden. Daarnaast kunnen jongeren met een beurs zich ook inschrijven voor opleidingen van 2 à 3 jaar, waarna ze een officieel diploma krijgen. Deze opleiding is helaas voor minder jongeren weggelegd, aangezien ze in de stad worden georganiseerd.

Wat doet ADPM concreet?

Met de steun van Ello Mobile heeft ADPM de technische opleiding van 59 jongeren gefinancierd, voor de beroepen van kapper, elektricien en loodgieter. Daarnaast sponsorde ADPM ook het programma “Gelukkige families”. Een programma dat recreatieve activiteiten organiseert voor kinderen en jongeren.
Kortom: verschillende initiatieven die de Palestijnse jongeren en families opnieuw zicht geven op een leefbare toekomst!

Wil jij de Palestijnse vluchtelingen een toekomst schenken?
> Word Ello en steun dit project!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten