Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: Tom Van Rompaey

05aug2014

Sportieveling en China-liefhebber Tom Van Rompaey is onze kersverse Ello-held. Met z’n 22 lentes wellicht een van de jongsten, maar daarom niet minder geëngageerd. Tom probeert zijn ecologische voetafdruk dagelijks te verkleinen én hij schrikt er niet voor terug om wat vrijwilligerswerk te doen samen met zijn vrienden. Toffe pee, die Tom!

Naam: Tom Van Rompaey
Leeftijd: 22
Woonplaats: Peulis
Beroep: .NET Application Developer
Hobby’s: Badminton, Chinese cultuur en basgitaar

Hoe heb je Ello leren kennen?

De eerste keer dat ik erover hoorde, was op tv. Ik denk dat het een uitzending van ‘De Laatste Show’ of ‘Café Corsari’ was waarin een bekende Vlaming uitlegde waarom hij voor Ello Mobile had gekozen.

Waarom koos je voor Ello?

Ik kreeg op het werk een Ello Mobile-abonnement aangeboden, dus daar zei ik zeker geen nee tegen.

Welk project steun je en waarom?

Mijn belgeld wordt verdeeld over de verschillende projecten: zo steun ik alles ineens. Stel dat ik er toch één project moet uitpikken, dan steun ik de Medi-Bus. Waarom? Omdat we armoede niet altijd in een ver land moeten gaan zoeken en dat er genoeg mensen in eigen land zijn die alle hulp kunnen gebruiken.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Mijn gsm-verbruik is niet veranderd, maar het voelt wel tof aan dat je met je telefoontjes en sms’jes het goede doel steunt.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

We proberen thuis zo veel mogelijk het water- en elektriciteitsverbruik te beperken door bijvoorbeeld minder dan een half uur te douchen en de toestellen uit te trekken wanneer we ze niet gebruiken. Een digicorder verbruikt in sluimerstand veel meer dan je zou denken. En doordat het bedrijf waar ik werk niet ver gelegen is - zo’n 10 km - neem ik elke dag de fiets in plaats van de auto. Het is beter voor het milieu, goed voor mijn gezondheid en meestal zou ik er door de drukke ochtendspits langer over doen met de auto dan met de fiets! Daar hoef ik dus geen drie keer over na te denken. Daarnaast doe ik af en toe vrijwilligerswerk samen met wat vrienden: een barbecue organiseren voor een centrum voor personen met autisme, koffie en taart opdienen in een rusthuis en er voor wat entertainment zorgen … Heel gezellig allemaal.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

De meeste van mijn vrienden hebben al wel gehoord van Ello. Ik moet ze alleen nog eens extra aanporren om de overstap te doen.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Op een warme zomerdag: “Zin om vanavond een terrasje te doen?”

Hulpbehoevenden een hart onder de riem steken in eigen land? Dat kan!
> Word Ello en steun een van onze projecten dicht bij huis!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten