Skip content en ga naar navigatie

Latijns-Amerikaans bloed met passie voor Mobile School

29jul2014

Onze mobiele scholen zijn wereldwijd verspreid. Maar in Latijns-Amerika, waar het allemaal begon, toch nog iets meer. Doorheen de jaren kwamen we eenaantal zeer bijzondere mensen tegen op het Latijns-Amerikaanse continent. Eén daarvan is Jessika Martinez, een jonge, gepassioneerde, Colombiaanse zuster die sinds 2003 met de mobiele school werkt. Ze is net terug van een Mobile School expeditie in Colombia.

We laten haar even aan het woord:

“Mobile School heeft me jaren geleden bezield en geeft me de dagelijks kracht om naar buiten te vliegen en leven te ontmoeten waar niemand in gelooft.”

Een droom die 14 jaar geleden begon, werd realiteit toen ik dit jaar uitgenodigd werd om trainer te worden van Mobile School.

Ik leerde de mobiele school kennen in 2003 in Cali, Colombia en werkte er gedurende zeven jaren elke dag mee op straat. Op die manier leerde ik de wereld van de straat kennen en begon ik er meer en meer van te houden. Zeven jaar lang engageerde ik me meer dan 100% voor. In 2010 begon ik een nieuw avontuur in Mexico. Op mijn tocht voelde ik diep in mij de nood om een nieuw project met mobiele school op te starten in dit land. En zo geschiedde het. In 2012 zette de mobiele school voet aan wal in Mexico. De mobiele school vergezelt me zo steeds op mijn ontmoetingen.

Nu trok ik in opdracht van Mobile School terug om de twee projecten in Colombië te ondersteunen. Het was onvergetelijk en vernieuwend om straat-ervaringen te delen en me te verrijken met het leven van andere straathoekwerkers, allen heel menselijk, vol energie en met dezelfde dromen. Op straat aanwezig zijn en werken met kinderen en jongeren is een privilege dat de mobiele school voor mij heeft geopend. Er zijn maar weinig mensen die zo dicht bij deze gasten kunnen staan en samen kunnen vieren, wenen, lachen en elkaar leren kennen. De mobiele school creëert een atmosfeer waar geen grenzen zijn, geen verschillen, geen on-mogelijkheden. Het creëert een impuls en een grote motivatie voor wie ermee werkt. Vaak kunnen we niet onmiddellijk de impact van ons werk zien, maar ik ben er zeker van dat elk contact en gesprek een spoor achterlaat.

Dankjewel allen dat ik hier deel van uit mag maken en verder kan dromen en te geloven in dit project.”

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten