Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: Evi Frans

17jun2014

Lang hoefde ze er niet over na te denken … Toen onze heldin Evi voor het eerst over Ello hoorde, ging ze onmiddellijk voor de bijl. Net zoals ze de vrijwilligers op straat met clipboard niet kan negeren, kon ze ook geen nee zeggen tegen Ello Mobile. Lees snel welke projecten Evi steunt!

Naam: Evi Frans
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Sint-Joost-Ten-Node
Beroep: Brede School-coördinator in Sint-Jans-Molenbeek
Hobby’s: volleybal (en andere sportieve activiteiten: fietsen, zwemmen, lopen ...), saxofoon spelen in fanfare Remork (Met-X) in Brussel, reizen …

Hoe heb je Ello leren kennen?

Via mijn collega Jana. Toen ik haar over Ello hoorde vertellen, wist ik meteen: dat wil ik ook!

Waarom koos je voor Ello?

Ik vind het belangrijk om vanuit mijn ‘bevoorrechte, goede positie’ af en toe stil te staan bij mensen die het minder goed hebben en daar dan ook iets aan te doen: af en toe wat geld geven is één van de kleine dingen die je kan doen. Bellen en sms’en doe ik sowieso, dus vind ik het des te leuker dat mijn gsm-verbruik bijdraagt tot een betere wereld.

Welk project steun je en waarom?

Ik kies voor de mobiele consultatiebus in Brussel omdat ik het belangrijk vind een project dicht bij huis te ondersteunen. Ik loop dagelijks door Brussel, zie dag in dag uit dak- en thuislozen en hoop dat die mensen de medische hulp krijgen die ze nodig hebben, dankzij mijn bijdrage. Ik denk trouwens dat deze manier van liefdadigheid zinvoller is dan die mensen zelf geld te geven.
Daarnaast steun ik ook het Mobile School-project in Zuid-Amerika omdat elk kind, waar dan ook ter wereld, recht heeft op onderwijs. Ik vind het ook belangrijk dat de vrijwilligers daar ter plekke opgeleid en gecoacht worden: zo heeft het project meer slaagkans.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Ik sms of bel niet meer dan vroeger. Maar soms, na een lang telefoontje, denk ik wel eens: voilà, weer een centje bij voor het goede doel!

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Naast Ello Mobile steun ik maandelijks nog Oxfam en Artsen zonder Grenzen. Ik ben iemand die moeilijk gewoon voorbij die vrijwilligers met hun klembord kan lopen om nog een nieuw initiatief te steunen. Al zeg ik nu wel vaak dat ik voorlopig voldoende initiatieven steun. Stickers van het Rode Kruis zal ik ook altijd kopen en een bedelaar iets te eten geven probeer ik ook regelmatig te doen.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Geen idee of ik zoveel invloed heb, maar ik blijf mensen in elk geval aanspreken over dit fantastische initiatief!

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Aangezien ik ziek in bed lig … Een smsje waarin staat dat ik 24 uur mag slapen en nadien weer helemaal de oude ben!

Ook van plan de wereld te verbeteren, net als Evi?
> Word Ello en steun een van onze projecten!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten