Skip content en ga naar navigatie

Bellen in de EU? Vanaf juli hoef je niet meer extra te betalen!

30apr2014

Vertrek je deze zomer op vakantie? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Vanaf juli zullen de roamingtarieven voor bellen, sms’en en surfen in Europa opnieuw dalen. Bovendien kan je ook je operator helemaal zelf bepalen als je in het buitenland bent.

Op Europees niveau zijn enkele jaren geleden plafonds ingevoerd om de roamingtarieven aan te pakken. Dat zijn tarieven die aangerekend worden wanneer mensen bellen, sms'en of surfen via het netwerk van een andere operator dan degene waarbij ze een abonnement hebben.

Volgens een nieuw akkoord dalen die maximumtarieven vanaf juli van de huidige 0,24 euro per minuut tot 0,19 euro. Voor ontvangen oproepen bedraagt het roamingtarief vanaf juli 5 eurocent. Voor sms'jes dalen de maximumtarieven van 8 cent tot 6 cent. Surfers moeten voor hun dataverkeer vanaf juli niet meer dan 0,20 euro per megabyte betalen.

Nieuw is ook dat gsm-gebruikers vanaf juli 2014 zelf het beste roamingaanbod kunnen kiezen. Telkens wanneer hij of zij de grens oversteekt, schakelt het toestel over naar het netwerk van de gekozen operator, met behoud van het eigen telefoonnummer. Ook zullen operatoren inkomende toeristen een aanbod voor dataverkeer kunnen voorstellen. De Europese Commissie maakt zich sterk dat deze WiFi-achtige optie aantrekkelijk zal worden voor mensen die een smartphone of tablet-pc mee op reis nemen.

> Bekijk het volledige overzicht van internationale prijzen

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten