Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: Hans Wicke

29apr2014

Hij zegt het zonder verpinken: ‘Soms laat ik mijn cadeaus voor kerst of voor mijn verjaardag wel eens storten op de rekening van het Kinderkankerfonds.’ Respect dus, voor deze Ello-held van formaat: Hans Wicke. Als themaconsulent zet hij zich dag in dag uit in voor ontwikkelingssamenwerking. Logisch dus dat hij ook voor Ello kiest!

Naam: Hans Wicke
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Turnhout (en binnenkort Deurne)
Beroep: themaconsulent Senioren, Welzijn & Ontwikkelingssamenwerking in Schilde
Hobby’s: voetbal, muziek, fietsen …

Hoe heb je Ello leren kennen?

Kan ik me niet meer herinneren. Waarschijnlijk via een artikel in de krant of online.

Waarom koos je voor Ello?

Ondertussen ben ik al klant geweest bij verschillende operatoren. Bij de ene heb ik al wat meer problemen gehad dan bij de andere. Na een tijd begon ik al die verkeerde (lees: te hoge) facturen en slechte klantenservice wel wat beu te worden. Het betalen van mijn gsm-factuur werd al snel mijn minst favoriete omdat ik het gevoel had dat ik mijn geld aan oneerlijke bedrijven gaf. Toen ik over Ello hoorde, zag ik dat als een mooi alternatief om mijn gsm-budget niet meer als ‘weggesmeten geld’ te zien.

Welk project steun je en waarom?

Ik zou al jullie Zuid-projecten wel willen steunen maar het leek mij nuttiger om me tot enkele te beperken. Daarom koos ik voor twee projecten:

In de eerste plaats steun ik de straatkinderen in Zuid-Amerika. Onderwijs is een basisrecht en ook belangrijk in de strijd tegen armoede. De mobiele schooltjes van Mobile School vzw zijn een handig hulpmiddel in de educatie en dus ook empowerment van de straatkinderen in Zuid-Amerika. De vzw leidt ook lokale straathoekwerkers op waardoor de lokale bevolking zich het project en vooral ook het doel van het project eigen kan maken. Dit laatste is een belangrijke factor in het welslagen van het project op lange termijn. Zelf heb ik ook 6 maanden stage gedaan in een schooltje in een arme wijk van Quetzaltenango, Guatemala. Hierdoor voel ik me nog meer betrokken bij organisaties die via onderwijsprojecten de kinderarmoede bestrijden.

Een tweede project dat ik steun, gaat over de duurzame toegang tot water en hygiëne in Senegal. Ook toegang tot veilig drinkwater is een basisrecht. Senegal staat ergens onderaan de rangschikking met betrekking tot de Human Development Index. Het project met Solidagro als partner wil voor een groot aantal Senegalezen zuiver drinkwater realiseren.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Mijn gsm-gebruik is niet veranderd. Maar het gevoel dat ik heb bij het betalen van mijn factuur is nu 1000 maal positiever.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Naast Ello Mobile steun ik jaarlijks 11.11.11, koop ik de stiftjes van Pater Damiaan en de plantjes van Kom op tegen Kanker. Ook laat ik cadeaus voor kerst of voor mijn verjaardag wel eens storten op de rekening van het Kinderkankerfonds. Dit jaar heb ik ook al een financiële bijdrage geleverd aan de ‘Tour of Hope’ van de Stichting tegen kanker. Dit is een fietsevenement voor fondsenwerving tegen kanker waar mijn vader Philip Wicke dit jaar ook aan deelneemt.
Daarnaast ben ik ook een grote fan van fair trade-producten. Vooral de koffie en natuurlijk de lokale en duurzame streekproducten (bijvoorbeeld een lekker streekbiertje).

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Tot hiertoe is me dit nog niet gelukt. Sympathie voor mijn eigen beslissing krijg ik wel, maar een effectieve overstap heb ik bij mijn weten nog niet kunnen forceren. Natuurlijk moet iedereen voor zichzelf uitmaken hoe sociaal bewust je bent en hoe je dit het liefst wil invullen.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Een telefoontje van de bank dat de lening voor ons huisje in Deurne is goedgekeurd. Van zodra ik in Deurne woon, ben ik ’s morgens minder lang onderweg waardoor ik nog frisser op het werk in Schilde verschijn. Hier kan ons beleid inzake ontwikkelingssamenwerking alleen maar wel bij varen.

> Ook happy worden van je gsm-factuur? Kies je Ello-project en word ook klant

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten