Skip content en ga naar navigatie

Ello-heldin van de maand: Kristel Goossens

19mrt2014

Een fanatieke sms’er is ze niet, maar wel een gemotiveerde Ello-fan … We stellen je voor: onze heldin van de maand: Kristel Goossens. Naast Ello steunt ze het project Areds-Swate in India en met haar diploma ‘Begeleider in de Sociale Economie’ wil ze dolgraag aan de slag met kansengroepen. U zou gek moeten zijn om deze Ello-fan niet in dienst te nemen …

Naam: Kristel Goossens
Leeftijd: 47 jaar
Woonplaats: Baal
Beroep: student, moeder
Hobby’s: lezen, studeren en koken …

Waarom koos je voor Ello?

Mijn man is diegene die dit soort contracten regelt bij ons thuis. En uiteraard is Ello voor ons de de beste, meest logische en maatschappelijk verantwoorde keuze. De tarieven zijn minstens even voordelig als van de andere operatoren, én we besteden ons geld nuttig. (Voor luie mensen is dat ook erg gemakkelijk …)

Welk project steun je en waarom?

We hebben nooit naar specifieke projecten gevraagd – want we zijn nu eenmaal lui. Dus ik neem aan dat we alle projecten tegelijk steunen.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Ik ben, net als al mijn vrienden trouwens, heel selectief in het gebruik van sms’jes. Wij zijn geen handige tieners meer die zitten te typen en tokkelen… Da’s te onhandig. Wij doen dus jammer genoeg alleen aan nuttige sms’en, genre ‘Pik jij kinderen op?’ of ‘Breng jij brood mee aub? Venkel, room, deo en bloemen mag ook!’

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ja hoor. We steunen AREDS-SWATE omdat we weten dat vrouwen de dragende kracht zijn op het platteland in India (en overal elders eigenlijk …).

Ik heb ook net mijn diploma behaald als ‘Begeleider in de Sociale Economie’. Die opleiding gaat over werken met kansengroepen én ik kan dus niet blind zijn voor problemen dichtbij en verder af. Door samen te werken met deze mensen kan ik alleen hopen dat ik een steentje bijdraag in hun emancipatie en welzijn. Tijdens mijn stages heb ik trouwens ook gemerkt dat er nog héél veel nood is aan centen én mensen in de sociale economie.

De laatste jaren heb ik dus vooral hard gestudeerd en voor mijn gezin gezorgd. Helaas moest ik het Chirobestuur daardoor regelmatig laten schieten.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Ja hoor, we zijn enthousiaste klanten.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Een sms of telefoontje met een nuttige, waardevolle job met warme collega’s en een aanvaardbaar loon (misschien egoïstisch, maar wel even prioritair). Als ik centen verdien, kan ik ze ook aan mooie projecten geven!

Ben jij ook zo sociaal als Kristel?
> Kies je Ello-project en word ook klant!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten