Skip content en ga naar navigatie

Ello-heldin van de maand: Inge Bastiaensen

03feb2014

Het is ondertussen alweer een tijdje geleden dat we een vrouwelijke Ello-held in de spotlight zetten. Maar nu hebben we een heldin gevonden om u tegen te zeggen. Inge Bastiaensen is haar naam en de lijst met goede doelen die ze steunt, is eindeloos...

Naam: Inge Bastiaensen
Leeftijd: 41 jaar
Woonplaats: Westerlo
Sector: leerkracht Frans in het tweede jaar secundair
Hoofdactiviteiten: lezen

Hoe heb je Ello leren kennen?

Ik geloof dat ik ooit een advertentie heb gezien met Filip Peeters, in een magazine van 11.11.11 of van Plan België.

Waarom koos je voor Ello?

Ik ben nogal een geëngageerd persoon en een bewuste consument, dus toen ik Ello leerde kennen, moest ik niet lang nadenken. Het feit dat ik niet langer woekerwinsten voor een grote firma zou opbrengen en dat ik een goed doel kon steunen, gewoon door mijn gsm te gebruiken, sprak me aan. Uit nieuwsgierigheid heb ik toch nog wel even de tarieven vergeleken en voor mijn gsm-gebruik was Ello goedkoper. Maar als Ello duurder was geweest, had dat me zeker niet tegengehouden om klant te worden.

Welk project steun je en waarom?

Ik steun de ontwikkeling van Palestijnse vluchtelingen. Eigenlijk is elk van de projecten van Ello het waard om gesteund te worden. Maar omdat ik zelf in het onderwijs sta en besef hoe belangrijk onze kinderen zijn, koos ik toch voor dit thema. De toestand in de Palestijnse gebieden is schrijnend en hopeloos. Kinderen zijn daar de eerste slachtoffers van. Dus als we iets kunnen doen om hen te helpen, moeten we dat doen.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Mijn gsm-gebruik is sinds mijn overstap niet veranderd. Ik bel en sms nog steeds heel weinig. Mijn gsm is een functioneel iets, meer een noodzakelijk kwaad dan een leuk gadget. Daarom heb ik ook een prepaid-card en geen abonnement.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Zoals ik al zei, ben ik een bewuste consument. Ik ben gemeenteraadslid geweest voor Groen, was jarenlang vrijwilliger voor de plaatselijke wereldwinkel en 11.11.11-groep, steunde initiatieven van Damiaanactie en ben lid van Amnesty International. En we hebben een Plan-kind in Kenia ... Bovendien winkel ik zoveel mogelijk biologisch en fair trade, ook wat mijn kledij betreft. De keuze voor Ello past dus perfect in dit rijtje!

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Niet onmiddellijk. Gsm-abonnementen zijn nu niet direct een doorsnee gespreksonderwerp. Als het ter sprake komt, vertel ik wel over Ello, maar ik heb er nog geen mensen mee overtuigd. Maar ik moet toegeven dat ik dat ook nog niet echt geprobeerd heb.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Eigenlijk vind ik dit de moeilijkste vraag van allemaal. Voor mij is dit een vraag naar wat ik het belangrijkste vind in het leven. Dan wil ik geen telefoontje krijgen dat alleen mij gelukkig maakt, maar eentje waar heel veel mensen van kunnen genieten. Dan zouden we kunnen spreken van een klimaatakkoord, de millenniumdoelstellingen, honger in de wereld ... waar een oplossing voor gevonden is. Maar laten we het maar houden bij: ‘de rechtvaardige samenleving waarin iedereen van tel is, is gerealiseerd’!

> Ben jij net als Inge een bewust consument? Bel dan ook met Ello!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten