Skip content en ga naar navigatie

Held van de maand: Dirk Weyn

24sep2013

Dirk Weyn, onze Ello-held van deze maand, laat zich niet paaien door de mooie woorden van telefoniegiganten. Nuchter als hij is, kiest deze sympathieke nieuwgepensioneerde resoluut voor initiatieven die zich inzetten voor een betere wereld: biologische boerenmarkten, Wereldwinkels en een gsm-operator die de winst niet in eigen zak stopt.

Naam: Dirk Weyn
Leeftijd: 60
Woonplaats: Kapellen
Beroep: gepensioneerd politieagent
Hobby’s: handwerken, computer, quizzen, foto, muziek (maken en luisteren, vooral klassiek/oud), en er komen er vast nog een heleboel bij, nu ik gepensioneerd ben.
Andere bezigheden: Wereldwinkel FOS, politiek.

Hoe heb je Ello leren kennen?

Ik zag een advertentie in MO* staan en las een artikel in Humo.

Waarom koos je voor Ello?

Ik betaal er evenveel voor mijn telefonie als bij andere providers. Het verschil is dat de winst bij Ello niet naar rijke aandeelhouders gaat. En ach, die 10.000 sms'jes gebruik je toch nooit op.

Welk project steun je en waarom?

Ik koos voor het project rond de Palestijnse kinderen. Die worden verscheurd tussen oorlogvoerende partijen en worden al te vaak vergeten.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Met de vaste lijn bel ik forfaitair naar andere vaste lijnen. Dus dat maakt geen verschil. Maar naar gsm's bel ik nu makkelijker met de gsm. Betalen doe ik toch, dus waarom niet beter de winst inzetten voor een initiatief waar ik achter kan staan?

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Zoals gezegd: Wereldwinkel, FOS, PVDA+. Ik probeer ook zo bewust mogelijk te consumeren: ik ga almaar minder naar supermarkten. Oké, nu ik gepensioneerd ben heb ik natuurlijk de tijd om naar de slager, de (boeren)markt of de visboer te gaan. Op de boerenmarkt staat ook een kraam van Wijngaardhof, alles heerlijk biologisch. En daar ga ik altijd eerst naartoe.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Zeker! Mijn broer is intussen ook overgestapt. En doordat ik vaak "deel" op Facebook, wekte ik onlangs de interesse van een "vriend". Ik vermoed dat er nog anderen geïnteresseerd zijn in Ello, maar ik ben dan misschien net niet nieuwsgierig genoeg om verder te informeren. ;-)

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Als ik zou horen dat mijn dochter, die aan de nierdialyse ligt, een transplantatie zou krijgen. Of als een nobele geldschieter de Wereldwinkel van Kapellen de afbetalingen voor het pand zou helpen aflossen. Het eerste is een reële mogelijkheid, het tweede al wat onwaarschijnlijker…

Wil je net zoals Dirk voor 100% voor Ello kiezen?
> Lees meer

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten