Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: De Kollebloem

17jun2013

fleetBoeren en boerinnen met uitsterven bedreigd? Bio-dynamisch tuinbouwbedrijf De Kollebloem CVBA bewijst het tegendeel. Samen met vzw Papaver organiseren zij ‘de boerderijschool’ in Herzele. Wekelijks komen er 50 schoolkinderen moestuintjes onderhouden, bezinnen tussen de kippen en konijnen en het leven op de boerderij ontdekken. En ook het Ello-konijn hebben ze daar al goed leren kennen. Een pluim voor de Ello-helden van de maand!

Naam: De Kollebloem CVBA
Leeftijd: 28 jaar
Woonplaats: Doornstraat 30, 9550 Sint-Lievens-Esse
Beroep: Bio-dynamisch tuinbouwbedrijf
Hobbies: Groentepakketten, hoevewinkel, Bed & Breakfast, boerderijschool
Site: www.kollebloem.be
Boerderijschool-blog: www.kollebloem.be/boerderijschool

Hoe heb je Ello leren kennen?

Via de reclame in MO.

Waarom koos je voor Ello?

Onze vorige operator had allerlei ingewikkelde formules om het goedkoop te maken, en een moeilijk te bereiken klantenservice. Uiteindelijk kostte dat veel tijd en dus ook meer geld. Daarnaast zoeken we waar mogelijk naar leveranciers die sociale en ecologische duurzaamheid ondersteunen. Ello was klantvriendelijk, eenvoudig en steunt mooie projecten.

Welk project steun je en waarom?

Ik denk dat we geen specifiek project steunen, maar als er ooit bioprojecten zijn, krijgen die ons deel van Ello-koek.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

We bellen nog steeds evenveel, maar met minder kopzorgen.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

De Kollebloem CVBA organiseert met vzw Papaver de boerderijschool in Herzele. Wekelijks komen 50 kinderen op dinsdag of donderdag naar de boerderij. De kleine boeren komen allemaal uit het derde leerjaar van de Gemeentelijke Basisscholen van Herzele. De leerlingen zorgen voor hun eigen moestuintjes: ze zaaien, planten, onderhouden het bloemenperk... en wieden natuurlijk ook het onkruid. Naamkaartjes in alle kleuren maken de tuintjes af. Naast het tuinieren wordt er ook gekookt. De verschillende seizoengroenten worden er onder de loep genomen en de kinderen maken ook zaadbommen om de boel thuis en op de boerderij wat op te fleuren. Bezinnen tussen de schapen en kippen, zorgt voor wat rust tussen alle activiteiten in. De boerderijschool is voor de scholen, leerlingen, leerkrachten, boeren en begeleiders een verrijking. De kinderen rennen wekelijks naar het poortje van de boerderij en stormen enthousiast de yurt in. Hoe sneller de les begint, hoe beter!

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Jazeker. Als iemand klaagt over zijn gsm-operator, raad ik telkens Ello aan.

Welk sms’je of telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

‘Het blijft nog zomeren tot in september.’

> Word Ello Mobile, net als de helden van de Kollebloem

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten