Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: Jonas Salen

30apr2013

Jonas Salen

Planouder, organisator van etentjes voor het goede doel én enthousiaste wereldverbeteraar. Je staat er haast van te kijken dat Mechelaar Jonas Salen nog tijd over heeft voor zijn werk en hobby’s. Bovendien is hij ook nog een overtuigde Ello-gebruiker. En vanaf vandaag mag hij dus ook officiëel ‘Ello-held’ toevoegen aan zijn visitekaartje!

Naam: Jonas Salen
Leeftijd: 31
Woonplaats: Mechelen
Beroep: Webdeveloper
Hobby’s: houtbewerking, film, fotografie

Hoe heb je Ello leren kennen?

Ik ken Ello eigenlijk via mijn moeder: zij vond al lang dat ik moest overstappen, maar ik zat vast bij mijn oude operator. Ook al ben ik net zoals Ello Mobile heel bewust bezig met de wereldproblematiek, toch koos ik voor de gemakkelijke oplossing en bleef ik nog een tijdje bij mijn oude operator.

Waarom koos je voor Ello?

Toen ik vorig jaar van job wisselde bood mijn nieuwe werkgever mij dit abonnement aan. Twee keer gewonnen dus: ik zette toch de stap naar Ello én mijn werkgever betaalde mijn gsm-kosten. Ik ben heel blij dat ik op deze manier het goede doel steun, ook al is het eerder onrechtstreeks.

Welk project steun je en waarom?

Ik steun eigenlijk niet één specifiek project, maar alle projecten tezamen. Ik vond het erg moeilijk om te beslissen welk project mijn steun nu het meeste verdient, dus besloot ik ze maar allemaal tegelijkertijd te steunen. Ik vertrouw Ello erop dat mijn deel goed besteed wordt.

Is je gsm-gebruik gewijzigd nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Niet meteen. Als kind van de moderne tijd gebruik ik mijn smartphone nog maar amper om te bellen. Mijn gsm dient vooral om te sms’en en mobiel te surfen. Maar dat doe ik dan wél veel bewuster nu!

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ik heb met een aantal vrienden een plankind in Nicaragua. Met ons geld wordt veel goed werk verricht in het dorp waar hij woont. Ik heb ook onlangs een gift gedaan aan de Sea Shepherd Conservation Society in de hoop dat dit voor tegengewicht zorgt tegen het Japanse beleid en het gebrek aan reactie hierop van de rest van de wereld. Met Klaas Kookt, een soort “Komen Eten” voor het goede doel, proberen we ook elk jaar een mooie som te schenken aan één van de vier doelen waarvoor onze kookgasten kiezen. Zo doen we eigenlijk hetzelfde als Ello, maar dan op kleine schaal: iets leuks combineren met een schenking aan een goed doel. Bovendien zorgen we zo voor een deel bewustwording door aan tafel over de projecten te praten.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Zoals eerder gezegd is mijn mama grote fan van Ello en trendsetter in onze familie. Ik probeer net als haar ook mijn vrienden en kennissen te overtuigen, maar dat lukt niet meteen. De meesten hebben een abonnement bij hun werkgever, maar misschien moeten we die ook maar massaal proberen te overtuigen?

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Ik zou liever op mijn favoriete mobiele nieuwssite lezen dat iedereen massaal overschakelt naar groene energie. Of dat de plastic vuilnisbelt die in onze oceanen ronddobbert aan het slinken is. Of dat er eindelijk wat prehistorische ziekten zoals TBC en lepra voorgoed uitgestorven zijn. Ik ben er naïef van overtuigd dat we alle kennis, middelen en geld hebben om de grote wereldproblemen op te lossen, dus dat moet zeker lukken. En met Ello draagt iedereen zijn steentje bij om dit te bereiken.

Net als Jonas het goede doel steunen met je gsm-abonnement?
> Stap over naar Ello Mobile

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten