Skip content en ga naar navigatie

Medi-Bus uit de startblokken

19mrt2013

Medi-Bus

Goed nieuws: de opstart van Ello-project de Medi-Bus loopt gesmeerd! Met de aankoop van een kampeerwagen schiet het project uit zijn startblokken. Tegen de zomer wordt deze uit de kluiten gewassen camper omgebouwd tot consultatieruimte en maatschappelijke gesprekruimte voor kwetsbare personen. En wat dit allemaal nog beter maakt: dankzij de Medi-Bus krijgen talrijke Brusselse dak- en thuislozen toegang tot medische hulp.

Dokters van de Wereld en de vzw DUNE bespreken de verdere opvolging van het project. Want hoe vorm je nu een vakantievoertuig om tot verzorgingsruimte? De twee verenigingen werkten samen een plan uit en binnenkort starten de transformatiewerken.

Daarnaast werd contact gelegd met andere verenigingen en spelers op het terrein. Zo sprak Dokters van de Wereld met organisaties die zich inzetten voor daklozen en druggebruikers. Ook contacteerden ze meer institutionele verenigingen, zoals de MIVB en NMBS. Op basis van die gesprekken werden consultatieplaatsen geïdentificeerd en een planning opgesteld.

Ello kijkt reikhalzend uit naar de verdere opvolging van de Medi-Bus, die de leefwereld van minderbedeelden in Brussel wat zachter zal maken. Zeker tijdens die gure wintermaanden.

Kriebelt het bij jou ook zo om dit project te steunen?
Word Ello Mobile. Met 35 euro zorg je voor een professionele medische consultatie van een Brusselse dak- of thuisloze in de mobiele consultatieruimte van Dokters van de Wereld.
> Stap hier over

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten