Skip content en ga naar navigatie

Held van de maand: Jan Buelinckx van MO*

18mrt2013

Jan Buelinckx

Globalisering, wereldnieuws en mondialisering. Dat zijn de focuspunten van het maandblad MO*. Deze maand vertelt Jan Buelinckx, communicatieverantwoordelijke bij MO* over zijn spannende Ello-avonturen. Dankzij Jan en MO* wordt Ello’s boodschap verder verspreid. Vandaar dat Jan dubbel en dik verdiend de titel van Ello-held in de wacht sleept!

Naam: Jan Buelinckx
Leeftijd: 33 jaar
Woonplaats: Drongen
Beroep: Communicatieverantwoordelijke bij het maandblad MO*
Hobby’s: Volleybal, kranten en magazines lezen en uitstapjes maken

Hoe heb je Ello leren kennen?

In 2006 leerde ik Ello kennen via mijn werk. Dankzij mooie advertentiecampagnes maakte Ello zich toen bekend bij onze lezers. Vervolgens kwam een actie op te proppen waarbij nieuwe Ello-klanten gratis een jaarabonnement op MO* kregen. Deze actie loopt nog steeds, en is een echte aanrader!

Waarom koos je voor Ello?

Door de heldere en ethische boodschap van Ello voelde ik mij onmiddellijk aangesproken. De opbrengst van je telefoontjes en sms’jes verdwijnt niet in de zakken van anonieme aandeelhouders. Integendeel, het gaat integraal naar het goede doel.

Welk project steun je en waarom?

Kiezen is verliezen. Daarom steun ik alle Ello-projecten. Waarom? De strijd voor een betere wereld is een én-én-verhaal. Het is noodzakelijk om zowel te ijveren voor meer sociale, economische rechtvaardigheid als een kordate bescherming van natuur en milieu. De wereldwijde crisis vereist een sociale én ecologische oplossing. Enfin, toch als we vinden dat onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen ook recht hebben op een mooi leven.

Is je gsm-gebruik gewijzigd nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Een fanatieke gsm-gebruiker ben ik nooit geweest en zal ik ook niet worden. Als burger en consument vind ik mijn Ello-abonnement een verantwoorde keuze. Net zoals ik kies voor groene energie, elke week een lekkere biologische groenten koop en mij informeer over onze wereld via MO*.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Door mijn werk bij MO* ben ik veel bezig met onze wereld en de problemen waarmee we als mensheid geconfronteerd worden. Alles begint met degelijke informatie: wat gebeurt er en waarom? Dat besef leidt tot een socialer en ecologisch bewustzijn. Dat besef uit zich niet alleen in verantwoorde keuzes als consument, maar ook in engagement en betrokkenheid bij sociale bewegingen en NGO’s. Zo zetel ik in de raad van bestuur van Globelink, een hele toffe jeugddienst die zich focust op duurzame ontwikkeling.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Geloof het of niet, maar ik heb toch al een aantal familieleden en vrienden overtuigd om over te schakelen naar Ello. Het Ello-verhaal kan op veel sympathie rekenen, maar het blijft wel zo dat veel mensen puur uit gewoonte trouw blijven aan andere operatoren.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Mocht ik vandaag een sms’je of telefoontje krijgen met het geweldige nieuws dat er een vaccin gevonden is tegen kanker of een andere slepende ziekte, zou me dat oprecht gelukkig maken. Het is cliché, maar een goede gezondheid blijft het allerbelangrijkste in een mensenleven.

Gebeten door de Ello-kriebel?
> Stap nu over en krijg een gratis jaarabonnement op MO*

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten