Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: BRONKS

17dec2013

BRONKS gaat deze maand met de titel van Ello-held aan de haal. Waarom? Dit kunstenhuis voor jongeren en kinderen is zo geëngageerd dat we hen graag aan het woord laten. Bij BRONKS bellen ze niet alleen met een Ello-abonnement en FairPhone, maar ze richtten er ook een ecowerkgroep op. En samen met FM Brussel organiseerden ze onlangs ook ‘Brussel Helpt’: een kindlievend initiatief.

Naam: BRONKS
Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Brussel
Sector: theater
Hoofdactiviteiten: muziek, dans, video, radio maken, festivals

Hoe heb je Ello leren kennen?

Via een enthousiaste collega.

Waarom koos je voor Ello?

We kozen bewust voor Ello omdat de winst naar goede doelen gaat.

Welk project steun je en waarom?

We hebben niet echt een voorkeur voor een van de projecten, maar kunnen ons vinden in alle projecten die Ello steunt. We gaven ons vertrouwen aan Ello en zijn er dan ook gerust in dat onze centen goed terechtkomen.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

We gaan nu niet massaal meer gsm’en. De grote verandering zit hem vooral in het gevoel bij de betaling. Het is fijner te weten dat een deel van je geld naar een goed doel gaat, dan naar exuberante ontslagvergoedingen, om maar iets te zeggen.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Als theaterhuis in onze hoofdstad hebben we een grote visibiliteit. We vinden het dan ook belangrijk om een positief signaal te verspreiden. Dit doen we door eerlijke producten aan te bieden in ons café. BRONKS heeft ook een ecowerkgroep, die ervoor zorgt dat het ecologische bewustzijn bij de hele ploeg aanwezig is. Zo heeft de dienst communicatie net een FairPhone aangekocht: een smartphone die in eerlijke omstandigheden is gemaakt. De eindejaarsperiode is ook het moment om een goed doel te steunen. Er wordt vaak aan onze deur geklopt, en in de mate van het mogelijke steunen we de projecten waar we achter staan.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Wanneer het onderwerp ‘telefonie’ ter sprake komt, vertellen we graag en enthousiast over Ello. Vrienden, kennissen, collega’s uit andere huizen … kunnen dan zelf afwegen of ze de overstap al dan niet maken.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

De melding dat er spontaan acties worden opgezet op de kerstmarkt hier om de hoek, om Brussel Helpt te steunen. Brussel Helpt is een initiatief van FM Brussel in samenwerking met BRONKS om geld in te zamelen voor twee organisaties (Nasci en D’Broej) die werken voor kinderen en jongeren die opgroeien in een moeilijke leefsituatie.

Wil je net zoals BRONKS voor 100% voor Ello kiezen?
> Lees meer

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten