Skip content en ga naar navigatie

Vincent Kompany opent mee SOS Kinderdorp in Kinshasa

22mei2012

Kinshasa

Nadat in juni verleden jaar de eerste kinderen in het kinderdorp toekwamen, werd het dorp nu ook officieel geopend. Voetballer Vincent Kompany was al van in het begin betrokken bij het project. “Zes jaar geleden trok ik al met SOS naar Bukavu in Oost-Congo. Het werk van SOS overtuigde me, ik werd ambassadeur voor de organisatie en zette mee mijn schouders onder het project in Kinshasa. Ik ben nu echt trots als ik zie wat we bereikt hebben.”

“Als kind heb ik alle kansen gekregen”, vervolgt Vincent. “En net daarom is SOS zo belangrijk want kinderen verdienen alle kansen. Deze kinderen waren het afval van de maatschappij. Maar nu hebben ze eindelijk een thuis gevonden, met zorg en liefde. Het is een fantastisch dorp geworden waar heel de buurt beter van wordt. Want buiten de 150 kinderen die hier wonen, gaan ook tal van kinderen uit de buurt naar de kleuterklas of lagere school van het kinderdorp. En via het medisch en sociaal centrum worden ook nog heel wat kwetsbare families geholpen.”

Wat doet SOS?

In het SOS Kinderdorp in Kinshasa vinden weeskinderen kinderen een nieuwe thuis. De kinderen volgen les in de SOS School en leren er andere kinderen uit de buurt kennen. Met ons familieversterkend programma ondersteunen we dan weer een honderdtal kwetsbare kinderen en hun families. Zodat zij op termijn weer zelf de bescherming en opvoeding van hun kinderen kunnen waarborgen.

Dit project is een type voorbeeld van de SOS aanpak: gericht op de meeste kwetsbare kinderen en families. Kinderen die niemand meer hebben om voor ze te zorgen, worden grootgebracht in het kinderdorp. De meest kwetsbare families helpen we om weer zelfredzaam te worden, terwijl we tegelijkertijd projecten opzetten waardoor de hele gemeenschap sterker wordt (betere hygiëne, kinderrechten…). En met onze school en het medische centrum versterken we de hele gemeenschap.

Wil je graag op duurzame manier mee SOS Kinderdorpen steunen?
Word Ello Mobile >

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten