Skip content en ga naar navigatie

Hoop voor Palestijnse jongeren en kinderen

20sep2011

Ello-project van ADPM

De Palestijnse jeugd heeft het hard te verduren. In Libanese vluchtelingenkampen zijn huisvesting, kledij en onderwijs geen evidentie. Gelukkig probeert het Ello-project van ADPM hier voor de ommekeer te zorgen. In samenwerking met lokale partner Beit Atfal Assomoud, hielpen zij al duizenden Palestijnse kinderen, jongeren en hun gemeenschap met sociale steun, onderwijs en gezondheidszorg.

Meer dan enkel steun van de Ello-bellers en ADPM, krijgt Beit Atfal Assomoud veel hulp uit eigen land. De lokale bevolking springt regelmatig in en steunt het project met gulle giften.

Maar waar ging de Ello-steun het afgelopen jaar dan precies naartoe? Vooreerst werd een deel van de steun ingezet om een opleiding aluminiumverwerking voor schoolgaande adolescenten mogelijk te maken. De vraag naar mensen met die kennis is er groot en dat vergroot ook hun kansen op de arbeidsmarkt. Velen van hen gaan na hun opleiding dan ook aan de slag bij bedrijven die deuren, ramen, poorten of hekken produceren.

Een ander deel van de Ello-bijdrage ging naar de verbetering van de levensomstandigheden van schoolgaande kinderen. Want de wereldwijde financiële crisis had ook in de vluchtelingenkampen extra hard toegeslagen. Met de steun werd daarom een nieuw schooluniform gefinancierd waarmee de kinderen het nieuwe schooljaar aan de slag konden gaan.

 

Deze Palestijnse kinderen ook volgend jaar alle kansen op slagen geven?
Steun het project met Ello Mobile

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten