Skip content en ga naar navigatie

Simon & Odil in een nieuw jasje

19mei2011

Simon & OdilWie we daar hebben! Als dat Simon & Odil niet zijn. Het is al even geleden dat we nog wat van hen gehoord hebben, maar daar zijn ze weer. En hoe! Met een gloednieuwe website. Met gloednieuwe workshops. En met gloednieuwe initiatieven. Kortom, alles om het isolement van langdurig zieke kinderen drastisch te doorbreken. En hun leven weer dat tikkeltje aangenamer te maken.

Nieuwe website

Onlangs nog eens een kijkje genomen op www.simonodil.com? Het online hart van dit Ello-project is de afgelopen maanden grondig vernieuwd. Langdurig zieke kinderen krijgen er nu antwoorden op moeilijke vragen die ze liever niet aan een dokter stellen. En kunnen er terecht om interactieve spelletjes te spelen, verhalen te lezen én om lekkere en gezonde recepten te ontdekken. "Het is belangrijk dat de kinderen en hun omgeving innovatieve en interactieve middelen krijgen om de communicatieleemte op te vullen. Betere communicatie draagt echt bij tot een betere levenskwaliteit.", zo zegt Dr. Philip Maes, één van de drijvende krachten achter Simon & Odil.

Lekker eten

Als je langdurig ziek bent, dan worden zelfs de triviaalste zaken een opgave. Eten bijvoorbeeld. Sommigen hebben nog maar weinig eetlust of mogen allerlei lekkere dingen niet meer eten. En ook voor de ouders is het niet altijd even gemakkelijk om in die situatie creatief uit de hoek te komen. Redenen genoeg om de handen in elkaar te slaan met groentenkok Frank Fol, zo dachten ze bij Simon & Odil. Vanaf dit jaar gaan ze samen op pad om interactieve kookworkshops te geven in verschillende kinderziekenhuizen. De kinderen kunnen zich dan volledig uitleven en zelf heerlijke hapjes klaarmaken. Maar ook de ouders ontdekken hoe ze lekker en gezond kunnen koken, volledig afgestemd op de situatie van hun kind.

To do in 2011 en 2012

Maar er staat nog veel meer op Simon & Odil's programma dit jaar. Zo gaan ze de gerechtjes van Frank Fol verzamelen in een handig kookboekje. En ook aan de nieuwe website wordt er nog volop gesleuteld. Het platform wordt verder uitgebreid zodat zo veel mogelijk kinderpatiëntjes en ook hun omgeving er terecht kunnen. Ten slotte gaan Simon en Odil de kinderafdelingen van de ziekenhuizen flink onder handen nemen. Die krijgen levensgrote versieringen en boekjes met hun spannende avonturen.

Wil je ook langdurig zieke kinderen uit hun isolement helpen?
Switch vandaag nog naar Ello Mobile en bel voor Simon & Odil

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten