Skip content en ga naar navigatie

Hannelore Bedert

15mrt2011

Hannelore Bedert 2
(Foto Alex Vanhee)

Maak kennis met Hannelore Bedert
Bellen is niets voor haar. Mobiel surfen ook al niet. Maar op haar ge-sms, daar staat helemaal geen maat op. Naar aanleiding van de release van haar tweede album “Uitgewist” mochten wij zangeres Hannelore Bedert nog eens interviewen. Benieuwd of ze nog steeds tevreden is met haar keuze voor Ello Mobile…

Om te beginnen: je bent toch nog steeds blij met je keuze voor Ello Mobile?

Ja hoor, ik ben nog altijd oprecht content met mijn keuze. Het is dan ook zo ontzettend gemakkelijk: je doet gewoon wat je elke dag doet en je steunt daarmee het goede doel. En tegen het tempo waarop ik sms, is dat zeker goed besteed.

Vind je daar dan nog de tijd voor met je overvolle agenda?

Ja. Maar dat komt omdat ik niet graag telefoneer. Het feit dat je je gesprekspartner niet ziet vind ik heel onpersoonlijk. Sms'en doe ik dus wel heel graag. En véél. Ik kan zelfs blind typen... Erg hé? (lacht) Ik weiger me ook zo'n hippe gsm met touchscreen aan te schaffen omdat ik hou van dat ouderwetse "typgevoel". Dus wees gerust: wat ik al bellend te kort kom, compenseer ik méér dan voldoende met mijn overmatige ge-sms.

En mobiel surfen? Want je bent toch behoorlijk actief op sociale media.

Ik ben inderdaad goed weg met het hele online netwerk. Maar dat beperkt zich voorlopig wel tot mijn website en facebookpagina. Andere sociale netwerken zoals Twitter en Netlog zijn niet aan mij besteed. Ik mis ze ook niet. Aan een gsm die ontzettend veel aankan heb ik dan ook niet echt nood. Ik heb ook schrik voor overdaad. Als mijn computer in de buurt staat heb ik dat ook: dan heb ik constant de neiging om mijn mails binnen te halen. Met een smartphone en internet op mijn gsm zou het hek volledig van de dam zijn. Ik hou het dan ook zeer bewust bij een doodeenvoudige en goedkope gsm. Zolang ik kan sms'en, ben ik blij.

Word je wel eens aangesproken op je keuze van mobiele operator?

Ja, meer dan eens. Vooral door jonge vertegenwoordigers van andere mobiele operatoren die mijn hun diensten proberen te verkopen. Als ik hen dan onderbreek en zeg dat ik met Ello bel en niet de behoefte heb om te veranderen vallen sommigen volledig uit de lucht. Een tijdje geleden had ik er zelfs pret in toen ik aan zo'n gladde verkoper kon zeggen dat hij het werkveld beter had onderzocht. Dan had hij Ello wel gekend. Hij zweeg meteen. Vertegenwoordigers die Ello Mobile dan wél kennen besparen je zelfs hun verkoopspraatje. Blijkbaar is er geen enkel tegenargument bestand tegen de overtuigingskracht van Ello.

Je hebt een benefietconcert gegeven voor Help Haïti en speelde een Radio 1-sessie "for life". Heb je nog andere benefietoptredens gegeven of acties ondernomen voor het goede doel? Hoe verliep dat?

Zelfs ben ik niet de persoon die luidkeels op de barricade staat te roepen wat er moet veranderen in de wereld. Andere mensen zijn daar gewoon beter in. Dan draag ik liever financieel mijn steentje bij of stap ik met veel plezier mee in een actie van iemand anders. Zoals benefietconcerten, bijvoorbeeld. Ook al win je daar als artiest niets bij en speel je vaak in niet al te beste technische omstandigheden, geeft het je toch een enorm gevoel van samenhorigheid.

Is er een goed doel dat je persoonlijk een warm hart toedraagt?

Ja. Greenpeace, SOS Kinderdorpen en Sea Shepherd (www.seashepherd.org).

Het sms-je dat je plezier zou gedaan hebben tijdens het vorige interview is ondertussen wellicht al gedateerd. Welk sms-je zou je vandaag erg blij maken?

Hm, moeilijk. Ik heb net mijn tweede plaat uit gebracht én ik ben voor de eerste keer mama geworden, dus ik betwijfel het dat ik van een sms nog gelukkiger kan worden dan ik al ben (lacht).

Je 2e cd kwam onlangs uit. Kan je Ello-gebruikers die jou niet kennen even kort vertellen wat ze mogen verwachten van "Uitgewist"?

't Is een Nederlandstalige plaat, met een combinatie aan pop- en rocksongs. Van zeer klein en intiem naar groot en zeer rechttoe rechtaan. Denk vooral niet te gauw: 't is weer een vrouw… Aan de piano en de gitaar. (lacht)

http://www.hannelorebedert.be/

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten