Skip content en ga naar navigatie

Ello held van de maand - Dimitri Leue

17feb2010

Maak kennis met Dimitri Leue

Elke eigenaar van een Ello Mobile-simkaart is een echte held(in). Gewone mensen die elke dag gsm’en zoals iedereen, maar met elk telefoontje en elk sms’je de wereld verbeteren. Da’s verre van gewoon.

Leeftijd: 35
Woonplaats: Groenenhoek – Berchem, Antwerpen
Beroep: Acteur-Auteur-Theatermaker
Hobbies: Badminton en voetbal

Hoe heb je Ello leren kennen?

Door Lionel Richie. Dat zeg ik nu maar even, omdat ik het eigenlijk niet meer zo goed weet. Op een gegeven moment begonnen een paar van mijn vrienden erover. Dus van wie ik het nu echt voor het eerst heb gehoord, dat herinner ik me niet. Plots was het er gewoon. En sindsdien is het nooit meer weggegaan.

Waarom koos je voor Ello?

Ik had geen gsm. Ik vond het een vervelend idee om overal bereikbaar te zijn. Om heel de tijd onderhevig te zijn aan die stralingen. Ik geef toe: ik was een beetje gsm-o-foob. Maar van zodra ik over Ello hoorde, had ik een soort aha-erlebnis. Het ei van Columbus! Twee vliegen in één klap. Geniaal. Je bent opportunistisch en altruïstisch tegelijk. Joepie! De bazen van Ello hebben wat mij betreft meer recht op de Nobelprijs dan Obama. Eigenlijk zou iedere gsm-gebruiker zich bij Ello moeten aansluiten.

Welk project steun je en waarom?

Da’s niet belangrijk. Maar als jullie het echt willen weten: ik heb gekozen voor het waterproject in Guinee-Bissau. Want water is immers het nieuwe goud. Als wij ons drinkwater blijven gebruiken om ons te wassen, de vaat te doen, door te spoelen, … dan zal er vroeg of laat een serieuze waterschaarste komen. Het besef moet groeien dat we water nodig hebben om te overleven. Maar zoals eerder gezegd, welk project je steunt is eigenlijk niet zo belangrijk. Je steunt en da’s op zich al genoeg. Ik vertrouw op de selectie van Ello.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

Kijk, een gsm is een gebruikstoestel. Ik grijp er dus naar het als ik het nodig heb. De grootste verandering zat hem vooral in mijn overstap van niet-gebruiker naar gebruiker.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Ik val misschien in herhaling, maar ook dat vind ik niet zo belangrijk. Maar oké, ik steun Greenpeace momenteel. Wij wisselen zo’n beetje af. Het ene jaar Oxfam, het andere dan weer Artsen Zonder Grenzen. Maar nu is het dus Greenpeace. Los van de acties van 11-11-11, het Rode Kruis, Vredeseilanden, Damiaanactie,… En kinderen blijven een apart plekje in mijn hart innemen. Daarom heb ik bijvoorbeeld “Appartemensen” geschreven, een kinderboek dat de samenleving een beetje in vraag stelt. Over hoe wij in onze samenleving eigenlijk toch allemaal een beetje apart leven. Waarom noemen ze het dan samenleving?

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Of ze daadwerkelijk overstappen, weet ik niet. Ze zijn wel allemaal heel benieuwd naar de prijs. Of het bij Ello bijvoorbeeld duurder is dan bij Base of Proximus. Maar ik heb geen flauw benul van de prijzen in de gsm-wereld, dus ik zeg tegen wie het horen wil dat ze die info gewoon kunnen vinden op jullie website. Ze beloven wel allemaal dat ze dat eens zullen checken. En sommige mensen zitten nu eenmaal vast aan een gsm-contract voor meerdere jaren. (nvdr: Dat varkentje wast Ello graag even voor jou: als je overstapt, betalen we indien nodig je opzegkosten bij je huidige gsm-operator terug).

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Zonder twijfel de geboorte van mijn petekindje (de kleine van mijn broer). Of de paus die via Ello naar iedereen op de wereld een sms’je stuurt met de mededeling: ‘Sorry, ik had me vergist. Misschien is het toch beter dat sommigen onder jullie een condoom gebruiken. Groetjes, Bene. Den Dickie voor de vrienden.’

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten