Skip content en ga naar navigatie

Op naar nieuwe avonturen voor Simon & Odil

12jul2009

Simon & OdilSimon en zijn knuffelkrokodil Odil zijn de helden van een interactieve website en ziekenhuisextranet voor langdurig en chronisch zieke kinderen (www.simonodil.com).

In België zijn ze met ruim 300.000, en net daarom maakt dit initiatief al sinds 2006 deel uit van de Ello-projectportfolio. Met elk gesprek en sms’je lever je een bijdrage om kinderen, die hun dagen noodgedwongen slijten in het ziekenhuis, uit hun isolement te halen. Een pc met webtoegang is een prima manier om hen te laten voelen dat ze er niet alleen voor staan...

Breek het isolement

Er zijn in België meer dan 200 pediatrische afdelingen en centra waar langdurig zieke kinderen verblijven. De Simon & Odil-website biedt hen een manier om even aan de alledaagse sleur te ontsnappen met leuke interactieve spelletjes of een chatsessie met vriendjes “in de buitenwereld”. Daarnaast helpt de site hen ook beter om te gaan met hun ziekte. Dat gebeurt bijvoorbeeld door artsen in bevattelijke taal te laten antwoorden op hun vragen of door chatsessies te organiseren tussen kinderen met hetzelfde ziektebeeld. Die interactie vormt dan ook de rode draad doorheen alle projecten die voor 2009 en 2010 gepland staan.

Op naar nieuwe avonturen voor Simon & Odil

Tijdens de paasvakantie trok de muzikale theatervoorstelling “Schots en Scheef” door verschillende kinderziekenhuizen in België. In samenwerking met Telenet zijn er van die theatertoer professionele video-opnames gemaakt, die nu aangeboden worden via de My Zone-website van Telenet en de Simon & Odil-website. Op die manier wordt de voorstelling voor zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke ervaring.

Groentekok Frank Fol bezoekt alle kinderziekenhuizen en leert de kinderen tijdens een interactieve kookworkshop hoe ze zelf gezonde en vooral héél lekker hapjes klaarmaken. Ook de prik- en wachtkamers in kinderziekenhuizen worden opgevrolijkt. Ze krijgen een volledige Simon & Odil-makeover, zodat het vervelende wachten en de onaangename ervaringen een stukje verzacht worden.

En op educatief vlak is er ook heel wat op til. Zo wordt er werk gemaakt van een heruitgave van de dvd “De Witte Bloedlichaampjes”, die duidelijk uitlegt wat er gebeurt met je lichaam als je kanker hebt. De nieuwe versie van de Schooldoos op de vernieuwe Simon & Odil-website laat zowel leerkrachten als leerlingen toe allerhande educatief materiaal met één klik te downloaden. Stuk voor stuk lovenswaardige initiatieven die jouw steun als Ello-gebruiker dubbel en dik verdienen!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten