Skip content en ga naar navigatie

Ongeziene Stunt voor het Regenwoud

06mei2009

Prins Charles komt origineel uit de hoek om de bescherming van het regenwoud in de kijker te plaatsen. Het laatste YouTube filmpje van 'The Prince Rainforest Project' verenigt tal van bekendheden die hun steun betuigen aan het project en moet op grote schaal mensen overtuigen van het belang van ons regenwoud. Een ongeziene stunt, omdat niemand minder dan de Dalai Lama, voetbalgod Pélé, William & Harry, Harrison Ford, Robin Williams en tal van andere bekende gezichten het scherm delen. Met een groene kikker in de hand brengen ze één simpele boodschap: wie ze zijn en waar ze voor staan.

Om je steun te betuigen kan je registreren op de website www.rainforestsos.org. De bedoeling van het filmpje is vooral om de impact van ontbossing op het klimaat aan de kaak te stellen. Al te vaak moet tropisch regenwoud plaats ruimen voor palmolie plantages en papierproductie. Dat heeft een directe invloed op de opwarming van de aarde en de rijke fauna en flora van het gebied. Het ‘Prince Rainforest Project’ wil  mensen dus sensibiliseren en duurzame initiatieven een financiele duw in de rug geven, om de ontginning van dit waardevolle en noodzakelijke stuk natuur een halt toe te roepen.

In het kader van zijn project bracht Prince Charles in november ook al een bezoekje aan het Harapan regenwoud in Sumatra, het stuk regenwoud dat wordt beschermd met de hulp van Natuurpunt en Birdlife. Het pioneersswerk op Sumatra, dat door de Prins uitvoerig werd gelauwerd, wordt ook gesteund door Ello. Lees er meer over op onze projectpagina.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten