Skip content en ga naar navigatie

Post van G3W

06jun2014

We hebben vandaag post gekregen van G3W, onze partner op de Filipijnen. Het jaarverslag 2013 bevat een boeiend overzicht in woord en beeld.

Op 8 november 2013 richtte tyfoon Haiyan een ravage aan op de centrale eilanden van de Filipijnen. Tyfoon Haiyan was de krachtigste storm die ooit aan land ging. De ravage was ongezien. In de weken en maanden na de ramp waren het de Filipijnse organisaties en netwerken die ter plaatse bleven en zorgden voor de heropbouw dankzij de solidariteit in binnen- en buitenland. Onze lokale partners namen daarbij het voortouw en toonden hoe belangrijk de rol is van de sociale bewegingen in dergelijke omstandigheden. Een praktijkvoorbeeld van empowerment.

2013 was voor ons niet alleen het jaar van de tyfoon in de Filipijnen. Ook in de andere partnerlanden toonden onze lokale partners ons hoe we het recht op gezondheid kunnen realiseren: door samen de problemen bij de wortels aan te pakken en de overheden op hun plichten te wijzen.

Supertyfoon Haiyan illustreerde trouwens ook de relevantie van onze activiteiten in België: de uitbouw van een solidariteitsbeweging en campagnes rond de verschillende sociale, economische en politieke factoren die de volksgezondheid bepalen. Ook de urgentie van een brede mobilisatie rond klimaatverandering werd op een indringende manier op de agenda gezet.

In 2013 sloten we ook een driejarenprogramma af voor onze werking in België en enkele partnerlanden. Daarom geven we in dit jaarverslag op bepaalde plaatsen de resultaten weer van deze hele periode. Ondanks Haiyan was 2013 voor ons geen rampjaar.

Dankzij het werk van onze partners in het Zuiden en de warme solidariteit van onze achterban in België sloten we het jaar af met de hoop op een betere toekomst. Hopelijk kunnen we jou met dit jaarverslag hierin laten delen.

> Lees het volledige verslag

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten