Skip content en ga naar navigatie

Heet van de blognaald

 • Fairphones voor de eerste keer in voorraad

  Ello Mobile, 06 november 2014

  Fairphone, dat ethisch zakendoen als leidraad heeft, kwam vorig jaar aan zijn startkapitaal van meer dan 7 miljoen euro door crowdfunding. In mei 2013 was het doel nog om 5.000 eerlijke toestellen te verkopen. De belangstelling voor de verantwoorde telefoon bleek zo groot, dat de eerste productie werd uitgebreid naar 25.000 toestellen.

 • Minder afval en méér groen in Limburg

  Ello Mobile, 04 november 2014

  Limburg_thumbWie tussen Lanaken en Kinrooi woont, heeft er vast al iets van gemerkt: de bedding van de Maas is er verbreed om overstromingen te vermijden. Fijn, maar er is natuurlijk meer. Natuurvereniging Limburgs Landschap vzw werkt er actief mee aan de inrichting van een 2500 ha groot natuurgebied, RivierPark Maasvallei. Door grote stukken land weer terug te geven aan de natuur én door zwerfafval aan te pakken, zien we zelfs zeldzame diersoorten zoals bevers terugkeren aan de Limburgse waterkanten!

 • Ello-held van de maand: Ellen Van Campenhout

  Ello Mobile, 03 november 2014

  Ellen Van Campenhout_thumbEen kritische geest in een gezond lichaam. Dat is Ellen Van Campenhout, onze Ello-heldin van deze maand. Een groot hart voor de natuur én de vaste overtuiging dat bedrijven – net zoals Ello Mobile – met méér moeten bezig zijn dan winst alleen. Nieuwsgierig? Ellen vertelt je er graag wat meer over.

 • Op bezoek in Frans-Guyana

  Ello Mobile, 17 oktober 2014

  Je op Frans grondgebied bevinden terwijl je je in Latijns-Amerika bevindt, een mens maakt het niet elke dag mee. Dat is echter het geval wanneer je landt in Cayenne, de hoofdstad van Frans-Guyana, een klein landje omgeven door grote reus Brazilië, het middelgrote Suriname en de oceaan die uitkijkt op de Antillen en Caraïben. Daar waren we op bezoek bij het departement Développement Social Urbain (DSU) van de gemeente Rémire-Montjoly, om af te toetsen of een samenwerking in de toekomst tot de mogelijkheden behoort.

 • Ello-held van de maand: Ilona Plichart

  Ello Mobile, 24 september 2014

  Met Ilona Plichart uit Borgerhout hebben we weer een Ello-heldin gevonden waar we écht trots op kunnen zijn. Ze is actief in allerlei fijne organisaties en helemaal gek op haar man en haar vrienden. Voor ons is het duidelijk: Ilona heeft haar hart op de juiste plaats én ze is iemand die – net zoals wij – niet graag stilzit!

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten