Skip content en ga naar navigatie

Heet van de blognaald

 • Partnerorganisaties in Senegal in de kijker

  Ello Mobile, 10 mei 2016

  partners_smallSenegal behoort tot de groep van minst ontwikkelde landen ter wereld. De meerderheid van de bevolking is er actief in de landbouwsector, waar er heel weinig te verdienen valt. Overal op het platteland heerst armoede. Daarom trekken veel mannen weg uit de dorpen. De situatie lijkt hopeloos.

 • Grote grazers zijn geen knuffeldieren

  Ello Mobile, 26 april 2016

  LL_smallIn verschillende natuurgebieden van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw zorgen grote grazers voor het natuurbeheer. Konik-paarden, Galloway- en Schotse hooglandrunderen zijn zelfredzame rassen die het hele jaar door zelf hun eten vinden. Doordat mensen de dieren voederen, aaien of knuffelen, kunnen ze tegen hun natuurlijke gedrag in opdringerig worden of andere bezoekers bijten. En dat wil de vzw liever voorkomen. Daarom start ze een preventiecampagne met ludieke posters aan de klaphekjes van de natuurgebieden.

 • 871 845 euro winst voor het goede doel!

  Ello Mobile, 23 maart 2016

  winst_smallAls het van Ello afhangt, mag je als Ello-beller een reuzengroot paasei in je mandje verwachten. Waarom? Ello heeft opnieuw de winsten op al het bel-, sms- en surfverkeer geteld. En de opbrengst is uitstekend: eind 2015 staat de teller op 871 845 euro gecumuleerde winst. Helloluja! Een welgemeende dankjewel aan al onze Ello-fans. Op naar 1 miljoen!

 • Wat realiseerde Solidagro in Senegal?

  Ello Mobile, 22 maart 2016

  senegal_smallSlecht afgesloten waterputten, vervuild door loslopend vee. Rudimentair gebouwde of ontbrekende toiletten. Besmet drinkwater dat leidt tot ziekte of kindersterfte. In Senegal zijn de watervoorzieningen erbarmelijk. Solidagro startte er daarom in 2014 een nieuw waterproject.

 • Waar reed de Medibus naartoe in 2015?

  Ello Mobile, 21 maart 2016

  medibus_smallDe Medibus rijdt 5 keer per week uit in Brussel. Hij parkeert aan stations, kraakpanden of op straat, en vorig jaar ook in het Maximiliaanpark bij de honderden vluchtelingen. Het mobiele kabinet biedt medische zorg en probeert daklozen, druggebruikers of mensen zonder papieren in contact te brengen met het zorgsysteem.

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten