Skip content en ga naar navigatie

Heet van de blognaald

 • Snuif de sfeer op in Kinshasa - deel 2

  Ello Mobile, 05 september 2014

  De tijd is gevlogen, want het SOS Kinderdorp in Kinshasa bestaat al 2 jaar! 15 SOS-moeders nemen er 150 kinderen onder hun vleugels. En de 2 schooltjes floreren er en geven er onderwijs aan een slordige 270 kinderen. Wil jij weten hoe het eraan toegaat in het SOS-dorp en de schooltjes? Bekijk dan onderstaande kortfilmpjes, die de gemoedelijke sfeer perfect weergeven.

 • Jaaroverzicht 2013 Solidagro

  Ello Mobile, 20 augustus 2014

  De jaarlijks weerkerende hongerperiode in West-Afrika was voor de landbouwersgezinnen in 2013 gelukkig minder extreem dan in 2012 dankzij een betere oogst. Cashewnoten blijven veruit de belangrijkste bron van inkomsten voor de boeren, maar de waarde ervan daalt. Terwijl boeren in Guinnee-Bissau bijvoorbeeld in 2005 nog één zak rijst konden ruilen tegen één zak cashewnoten, moesten ze in juni 2013 al 2 zakken cashewnoten neertellen. De binnenlandse rijstproductie dekt de rijstconsumptie van de gezinnen maar voor 55%. Dit maakt de boeren extreem kwetsbaar.

 • Ello Mobile in de bres voor Palestijnse vluchtelingen

  Ello Mobile, 08 augustus 2014

  Bij ons in België spreekt het voor zich. Heb je je middelbaar achter de rug, dan ga je in veel gevallen verder studeren. In Libanon is dat minder evident. Daarom slaan ADPM en Ello Mobile de handen in elkaar om jonge schoolverlaters in de Palestijnse vluchtelingenkampen een professionele opleiding te bieden.

 • Ello-held van de maand: Tom Van Rompaey

  Ello Mobile, 05 augustus 2014

  Sportieveling en China-liefhebber Tom Van Rompaey is onze kersverse Ello-held. Met z’n 22 lentes wellicht een van de jongsten, maar daarom niet minder geëngageerd. Tom probeert zijn ecologische voetafdruk dagelijks te verkleinen én hij schrikt er niet voor terug om wat vrijwilligerswerk te doen samen met zijn vrienden. Toffe pee, die Tom!

 • Colombia, meer dan voetbal alleen

  Ello Mobile, 31 juli 2014

  Voetbal leeft deze dagen, ook in de Calvario, een buitenwijk van het Colombiaanse Cali. Jong en oud zoeken dagelijks een televisiescherm om een voetbalmatch te kunnen zien. Even was er hoop voor Colombia om de halve finale te halen. Nu is het voor iedereen gewoon nog enkele dagen genieten van het voetbalfeest.

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten