Skip content en ga naar navigatie

Heet van de blognaald

 • Ello-held van de maand: Ilona Plichart

  Ello Mobile, 24 september 2014

  Met Ilona Plichart uit Borgerhout hebben we weer een Ello-heldin gevonden waar we écht trots op kunnen zijn. Ze is actief in allerlei fijne organisaties en helemaal gek op haar man en haar vrienden. Voor ons is het duidelijk: Ilona heeft haar hart op de juiste plaats én ze is iemand die – net zoals wij – niet graag stilzit!

 • Mooie schoolcijfers uit Kinshasa

  Ello Mobile, 23 september 2014

  Heb jij al kennisgemaakt met het SOS Kinderdorp Kinshasa? Moet je zeker doen: het is één van de vele mooie projecten die we dankzij jou kunnen steunen mét een schitterend resultaat. We kregen net de rapportcijfers van het afgelopen half jaar te zien. En we staan te blinken van fierheid. Blijf dus bellen en doe zo voort!

 • Snuif de sfeer op in Kinshasa - deel 2

  Ello Mobile, 05 september 2014

  De tijd is gevlogen, want het SOS Kinderdorp in Kinshasa bestaat al 2 jaar! 15 SOS-moeders nemen er 150 kinderen onder hun vleugels. En de 2 schooltjes floreren er en geven er onderwijs aan een slordige 270 kinderen. Wil jij weten hoe het eraan toegaat in het SOS-dorp en de schooltjes? Bekijk dan onderstaande kortfilmpjes, die de gemoedelijke sfeer perfect weergeven.

 • Jaaroverzicht 2013 Solidagro

  Ello Mobile, 20 augustus 2014

  De jaarlijks weerkerende hongerperiode in West-Afrika was voor de landbouwersgezinnen in 2013 gelukkig minder extreem dan in 2012 dankzij een betere oogst. Cashewnoten blijven veruit de belangrijkste bron van inkomsten voor de boeren, maar de waarde ervan daalt. Terwijl boeren in Guinnee-Bissau bijvoorbeeld in 2005 nog één zak rijst konden ruilen tegen één zak cashewnoten, moesten ze in juni 2013 al 2 zakken cashewnoten neertellen. De binnenlandse rijstproductie dekt de rijstconsumptie van de gezinnen maar voor 55%. Dit maakt de boeren extreem kwetsbaar.

 • Ello Mobile in de bres voor Palestijnse vluchtelingen

  Ello Mobile, 08 augustus 2014

  Bij ons in België spreekt het voor zich. Heb je je middelbaar achter de rug, dan ga je in veel gevallen verder studeren. In Libanon is dat minder evident. Daarom slaan ADPM en Ello Mobile de handen in elkaar om jonge schoolverlaters in de Palestijnse vluchtelingenkampen een professionele opleiding te bieden.

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

 • Ello-nieuwtjes
 • Projectupdates
 • Concrete resultaten