Skip content en ga naar navigatie

Ello-held van de maand: Ellen Van Campenhout

03nov2014

Ellen Van Campenhout_largeEen kritische geest in een gezond lichaam. Dat is Ellen Van Campenhout, onze Ello-heldin van deze maand. Een groot hart voor de natuur én de vaste overtuiging dat bedrijven – net zoals Ello Mobile – met méér moeten bezig zijn dan winst alleen. Nieuwsgierig? Ellen vertelt je er graag wat meer over.

Naam: Ellen Van Campenhout
Leeftijd: 26
Woonplaats: Gent
Beroep: commercieel binnendienstmedewerker
Hobby’s: tuinieren, koken, uitgaan, muziek, lezen, fietsen, film, ...

Hoe heb je Ello leren kennen?

Eerlijk? Ik kan het me niet herinneren. Ik ben dan ook al een aantal jaren klant. Maar wat ik me wél nog herinner, is dat ik onmiddellijk overtuigd was en meteen Ello’er ben geworden!

Waarom koos je voor Ello?

Ello Mobile doet precies wat ik van een bedrijf verwacht: verder denken dan winst alleen. Ik heb me altijd vragen gesteld bij ons economisch systeem, dat louter om geld lijkt te draaien. Hoe zit het dan met de maatschappelijke relevantie? Ello laat zien dat winst maken niet het hoogste doel hoeft te zijn. Een filosofie waar ik me als consument héél graag en met volle overtuiging achter schaar.

Welk project steun je en waarom?

Hoe kies je tussen doelen die allemaal de moeite waard zijn? Ik zou ze allemaal wel willen steunen! En dat doe ik dan ook: ik verdeel mijn financiële steun over alle projecten waarvoor Ello Mobile zich engageert.

Is je gsm-gebruik veranderd, nu je weet dat je met elk gesprek en sms’je een steun geeft aan mensen en projecten die het nodig hebben?

In het begin was ik me er sterk van bewust dat ik met ieder sms’je of telefoontje een goed doel steunde. Maar écht meer bellen of sms’en heb ik daarom nooit gedaan. Ik denk wel altijd even na over het goeds dat we samen doen telkens als ik mijn Ello-factuur ontvang.

Hoever reikt jouw sociaal en ecologisch bewustzijn? Steun je naast Ello Mobile nog andere initiatieven?

Als dertienjarige begon ik me te interesseren voor dierenwelzijn. Ik ben toen vegetariër geworden en heb me aangesloten bij Natuurpunt. Die organisatie steun ik nog altijd, net zoals Velt, EVA vzw en Oxfam. Kritisch om me heen kijken zat al op jonge leeftijd in mijn bloed. Waarschijnlijk ben ik daarom journalistiek gaan studeren: om de wereld te leren begrijpen én anderen met hun neus op de feiten te drukken. Nu probeer ik nog altijd bewuste keuzes te maken als consument en mijn vrienden en familie te overtuigen om hetzelfde te doen.

Je weet dat Ello veel te danken heeft aan de mond-aan-mondreclame van zijn gebruikers. Heb jij al vrienden of kennissen warm kunnen maken om over te stappen naar Ello?

Spijtig genoeg is er nog niemand door mijn toedoen overgestapt naar Ello Mobile. Ik denk dat dit komt doordat de meeste jonge mensen nog altijd liever voor de goedkoopste oplossing kiezen, zonder daar verder bij na te denken.

Welk sms’je/telefoontje zou je vandaag gelukkig kunnen maken?

Het beste nieuws dat ik op dit moment zou kunnen krijgen, zou de genezing zijn van een goede vriendin van mijn moeder, bij wie onlangs borstkanker is vastgesteld.

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten