Skip content en ga naar navigatie

Zonnige groeten uit Limburg

18jun2013

fleet‘Genieten van de unieke riviernatuur aan de Maas’ is al lang geen utopie meer voor onze vrienden van de natuurvereniging Limburgs Landschap vzw. Ello Mobile deed een flinke duit in het zakje bij de heraanleg van het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd. Wandelpaden, infoborden, beplanting en een natuurleerplek: het rijst er allemaal uit de grond. Ga er deze zomer op verkenning!

Sinds vorig jaar is ‘De Unieke riviernatuur aan de Maas’ een van de projecten van ELLO-mobile. Via dit project ontving de natuurvereniging ‘Limburgs Landschap vzw’ afgelopen jaar al zo’n 4 548 euro aan financiële ondersteuning. En de teller staat ondertussen nog een stuk hoger.

Deze financiële steun zal Limburgs Landschap vzw gebruiken voor de aankoop van beheermateriaal of een opraapwagen. Deze machine raapt vers gemaaid gras automatisch van het veld. En dat versnelt en vereenvoudigt het maaibeheer van kleine en moeilijk te beheren percelen.

De komende jaren – het project loopt nog tot 2016 – hoopt ‘Limburgs Landschap vzw’ met deze financiële steun ook haar natuurgebieden langs de Grensmaas tot 515 ha te kunnen uitbreiden en beter te ontsluiten voor wandelaars.

Ondertussen wordt in natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd (Dilsen-Stokkem) al de laatste hand gelegd aan de herinrichting van het oude grindwinningsgebied Negenoord. Het gaat hier vooral om uitrustingswerken: de aanleg van paden, de plaatsing van infoborden, de aanleg van parkmeubilair en beplanting, de aanleg van steigers en de realisatie van een natuurleerplek. Over de Oude Maas wordt een plankenpad gelegd die tot een nieuwe ontsluiting van het gebied moet leiden.

Aangezien de werken in het natuurgebied nu op zijn einde lopen, kan je binnenkort het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd verkennen. Op 15 augustus kan dat onder begeleiding van een gids. Je maakt er kennis met de grote grazers en de bever en je komt nog meer te weten over de werkzaamheden in het gebied.

> Word Ello en steun dit project!

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten