Skip content en ga naar navigatie

Bescherm het regenwoud van Sumatra

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Het resultaat: 2.591.259 m2 structureel beschermd regenwoud in Sumatra.

= 56.230 euro

Un projet de Natuurpunt

Projectomschrijving

Sumatraanse regenwouden herbergen een schat aan dieren en planten met als kroonjuwelen de Sumatraanse tijger, de Aziatische olifant, de Soenda-ooievaar en de grootste bloem ter wereld. Meer dan 114 vogelsoorten zijn in Indonesië met uitsterven bedreigd en nog eens 205 soorten gaan sterk in aantal achteruit.
De bedreigingen zijn overweldigend: bosbranden, houtkap en kaalslag voor papier en oliepalmplantages hebben een vernietigende impact op de biodiversiteit van elke vierkante meter.

Door de kapconcessie van een bedrijf over te nemen, zorgt Natuurpunt er samen met BirdLife International voor dat 101.000 ha tropisch regenwoud voor minstens 100 jaar beschermd wordt. Dat is ongeveer 1/8 van de totale oppervlakte van het Harapan-woud.

Een project van Natuurpunt

Doelstellingen

 • Verwerven van voldoende fondsen om het beheer en de bewaking van het regenwoud voor de volgende 100 jaar te garanderen.
 • Het terugdrijven van de negatieve impact van illegale houtkap, aantasting en bosbranden, kortom het veiligstellen van het regenwoud als leefbaar ecosysteem op de concessie van 101.000ha.

Benodigde budget

Voor 2,17 euro kunnen we 100m² tropisch regenwoud huren én beheren voor een periode van minstens 100 jaar. Je levert een belangrijke bijdrage aan een duurzame en langdurige bescherming van een uitzonderlijke natuurlijke rijkdom.

2,17 euro is een bedrag dat elk van ons wekelijks — of zelfs dagelijks — bij elkaar belt. Laat ons dat bedrag zinvol inzetten om elke keer weer 100m² van het unieke tropische regenwoud van Sumatra te vrijwaren.

  Jij belt. Ello schenkt.

  Vertel je vrienden over Ello

  Meer info
  Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
  Sluiten

  Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten