Skip content en ga naar navigatie

Ondersteun de scholing van straatkinderen

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Met 56 euro zorg je ervoor dat 20 straatkinderen onderwijs krijgen van een getrainde straathoekwerker aan de hand van een volledig uitgerust mobiel schooltje.

Word Ello en help de straatkinderen

Een project van

Projectomschrijving

Mobile School vzw probeert de levensomstandigheden van straatkinderen te verbeteren door onderwijs op straat aan te bieden. Ze doet dat met respect voor de identiteit en cultuur van de straatkinderen en tracht op die manier hun eigenwaarde te vergroten.

De organisatie produceert daarvoor mobiele scholen, ontwikkelt aangepast educatief materiaal en doneert deze aan bestaande projecten in Zuid-Amerika die werken met straatkinderen.

Een project van Mobile School vzw Mobile School

Doelstellingen

 • De mobiele school gaat naar de kinderen toe. De kinderen worden opgezocht in hun vertrouwde omgeving op de stoepen in de stad. Door de eigenwaarde en het zelfrespect van straatkinderen te verhogen resulteert dit in humanisering, preventiewerk en reïntegratiewerk.
 • Lokale straatwerkers opleiden om de mobiele schooltjes zo goed mogelijk in te zetten in hun dagelijks werk op straat.

Benodigde budget

Voor elke 56 euro winst op jouw telefoonverkeer bereikt Mobile School een twintigtal straatkinderen in Zuid-Amerika. Want telkens je dit bescheiden bedrag bijeen belt kan er een getrainde straathoekwerker de straat op met een volledig uitgeruste mobiele school. In dit bedrag zit ook productie, coaching, opvolging en evaluatie verrekend.

  Jij belt. Ello schenkt.

  Vertel je vrienden over Ello

  Meer info
  Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
  Sluiten

  Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten