Skip content en ga naar navigatie

Mensenrechten op de Filippijnen beschermen

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

5,3 euro per dag voor de optimale werking van een mensenrechtenteam dat zich inzet voor het welzijn van Filippijnse vrouwen.

Word Ello en steun Gabriela

Een project van

Projectomschrijving

Op de Filippijnen gaat het niet goed wat de mensenrechten betreft. Vaak zijn de wantoestanden die eruit voortvloeien vergelijkbaar met de toestand onder het vroegere schrikbewind van dictator Marcos. Vooral vrouwen en kinderen lijden onder de directe en indirecte gevolgen van de schending van de mensenrechten: een algemeen klimaat van repressie, geweld en angst, gedwongen evacuaties, het verlies van de kostwinner in het gezin wanneer de vader ontvoerd of vermoord wordt, ...

Gabriela is een nationale koepel van vrouwenorganisaties met ruim 20 jaar ervaring. De organisatie vormt via haar regionale afdelingen een netwerk voor het opvolgen en bestrijden van mensenrechtenschendingen.

Een project van   Viva Salud Logo _baselines _NL-FR CMYK-01_Small

Doelstellingen

 • Versterken van het nationale Gabriela-netwerk om vrouwen en kinderen te helpen die slachtoffer zijn van arrestatie, opsluiting en andere vormen van geestelijk en lichamelijk geweld. Gabriela biedt hen medische en geestelijke begeleiding en zorgt dat zij de nodige juridische bijstand krijgen.
 • Oprichten van bijkomende mensenrechtencomités in 14 Filippijnse Gabriela-afdelingen.
 • Opleiding van een honderdtal vrouwenleiders in uiteenlopende competenties (paralegaal werk, psycho-sociale bijstand, documenteren,…) om hulpbehoevende vrouwen zo efficiënt en effectief mogelijk te helpen.

Benodigde budget

Voor 5,3 euro per dag krijgt een provinciale afdeling van Gabriela de nodige middelen om goed te kunnen functioneren. Zo kan een mensenrechtenteam bijvoorbeeld binnen de 48 uur reageren op dringende situaties, kan het levensbelangrijke noodhulp en medische missies op touw zetten waar nodig of kan het effectiever campagne voeren voor de vrijlating van slachtoffers van onrechtmatige opsluiting.

5,3 euro is een bedrag dat elk van ons makkelijk bij elkaar belt. Elke keer weer. Laat ons dat bedrag zinvol inzetten om ruim 15.000 Filippijnse vrouwen en hun kinderen een menswaardig bestaan te geven op lange termijn.

  Nieuws

  Jij belt. Ello schenkt.

  Vertel je vrienden over Ello

  Meer info
  Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
  Sluiten

  Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten