Skip content en ga naar navigatie

Bescherm 7.500 bonobo´s aan de Congostroom

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Met 3 euro zorg je voor de bescherming van een bonobo gedurende één maand en zet je mee duurzame projecten op voor de lokale gemeenschappen. Help jij mee?

Word Ello en red de bonobo’s

Een project van

Projectomschrijving

Aan de rand van de Congostroom werd in 2006 een bonobopopulatie ontdekt in het Malebo-territorium. Het aantal bonobo’s op deze kleine oppervlakte werd geschat maar op liefst 15% van hun totale wereldpopulatie. Deze wordt net als de andere bonobopopulaties ernstig bedreigd. Door de jacht en de handel in gestroopt vlees van wilde dieren, maar ook door de aanhoudende ontbossing.

WWF wil in samenwerking met het Congolees Instituut voor Natuurbehoud (ICCN) en de lokale gemeenschappen de bonobo’s beschermen en hun leefgebied in stand te houden. Met jouw hulp kan WWF het ICCN steunen in het handhaven van de wet. Maar ook helpen om de lokale bevolking nauwer te betrekken bij het project. Zodat zij hun voordeel kunnen halen uit de aanwezigheid van bonobo’s.

Een project van WWF

Doelstellingen

 • Efficiënter management van de beschermde gebieden
 • Ondersteuning van anti-stroperijbrigades
 • Onderzoek naar de mensapen en hun leefgebied
 • Verbeterde relatie tussen de bevolking en de bonobo’s: door samen te werken aan ecovriendelijke inkomsten en door in te zetten op conflictbestrijding
 • Verbeterde levensstandaard van de lokale gemeenschappen: door duurzame projecten voor ecotoerisme en verbeterde landbouw op te zetten

Benodigde budget

Concreet draagt een bijdrage van 3 euro bij tot de bescherming van één bonobo gedurende een maand en voor het opzetten van duurzame projecten voor en door de lokale gemeenschappen.

Dit wil zeggen dat jij de bescherming van enkele bonobo’s helemaal voor jouw rekening kan nemen met Ello Mobile. Steun dus snel het bonoboproject en maak van Malebo een veilige thuis voor onze verre neven!

  Nieuws

  Jij belt. Ello schenkt.

  Vertel je vrienden over Ello

  Meer info
  Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
  Sluiten

  Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten