Skip content en ga naar navigatie

Ello-tip: Schakel Wifi Assist uit om data te besparen

04nov2015

wifi_grootOnlangs werd het nieuwe besturingssysteem iOS 9 op de wereld losgelaten. Eén van de nieuwe functies, de Wifi Assist, zorgt ervoor dat je altijd en overal optimaal verbonden bent met het internet … maar dit wel ten koste van je zuurverdiende centen.

Wat is het probleem?

Je hebt het wellicht wel vaker voor. Je kan ergens gratis gebruik maken van wifi. Maar de verbinding is helaas te zwak om vlot te kunnen internetten. Wat doe je dan meestal? Je zet je wifi uit en gebruikt opnieuw je databundel.

Dankzij de nieuwe, automatische functie in iOS 9 kan je iPhone of iPad automatisch overschakelen op 3G of 4G, waardoor het niet nodig is om steeds handmatig van netwerk te switchen. De Wifi Assist zorgt ervoor dat je optimaal verbonden bent met het internet, zonder dat je te lang moet laden.

Handig, maar helaas zorgt deze feature er wel voor dat je veel meer mobiel internet verbruikt dan dat er misschien in je abonnement of databundel zit. En dat je aan het einde van de maand dus een veel hogere rekening betaalt.

Hoe los je dit op?

Makkelijk en snel. Ga gewoon naar je instellingen, en naar mobiel netwerk. Blader naar beneden en zet de Wifi-assistentie uit. Je mist uiteraard deze handige functie, maar aan het einde van de maand betaal je die zure rekening niet …

Geef een reactie

Ello tweets

Schrijf je nu in op de Ello-nieuwsbrief
Sluiten

Zo ben je helemaal mee met

  • Ello-nieuwtjes
  • Projectupdates
  • Concrete resultaten